Açıklamasına, "Kıymetli bayilerimiz, paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız" ifadeleri ile başlayan Ertekin, "Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Küresel Salgın olarak ilan edilen Kovid-19 koronavirüs malesef ülkemize de girmişve hayatlarımızı etkisi altına almış bulunuyor" dedi.

Ertekin, "Sağlık Bakanlığı''nın 14 altın kuralı bu süreçte en önemli uyulması gereken maddeleri içermekte ve zorunu olmadıkça sokağa çıkmamak gerekmektedir. Biz de Erciyes Anadolu Holding olarak 24 Mart 6 Nisan tarihleri arasında tüm şirketlerimizde üretim dahil tüm faaliyetlerimize ara verdik" şeklinde konuştu.

Erciyes Anadolu Holding CEO''su Alpaslan Baki Ertekin mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu mesajımı size, her ne kadar üretime ve faaliyetlere ara versek de biz buradayız bir yere gitmedik Kayseri''de kaptan köşkünde, geminin dümeninde ve işimizin başındayız diye ses vermek amacıyla yazıyorum. Erciyes Anadolu Holding olarak bunda önce yaşadığımız tüm krizlerde olduğu gibi bu dönemde de tüm süreçleri panikle değil uzun vadeli ve doğru planlama ile yönettiğimizi bilmenizi isterim.

Markalarımızı, ana bayilerimizi arayarak bilgi almaya çalıştığınızı biliyorum. Hepiniz birtakım haberler bekliyorsunuz, daha fazla bilgi ve yönlendirmeye ihtiyacınız olabilir. Büyük bir çalışma içerisindeyiz. Aşama aşama planlarımızı uygulamaya koyacağız. Öncelikli hedefimiz; satışlarınızın durmamasına ve ciro yapabiliyor olmanızı sağlamak.

Finansal ve ekonomik olarak da önlemlerimiz aldık, almaya devam ediyoruz. Erciyes Anadolu Holding olarak dün olduğu gibi bugün de gücünüzün yetmediği noktada yanınızda olacağız. Bizi ve markalarımızı Türkiye''nin lideri yapan birlikte yola çıktığımız kader ortaklığı yaptığımız sizi kıymetli bayilerimizdir. Bayilerimiz varsa biz varız, biz varsak ülkemiz de var. Bu anlamda tekrar ediyorum; biz buradayız, sizlerleyiz ve hep beraber güçlüyüz. Ülke olarak ne badireler atlattık. Bunu da atlacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Editör: Haber Merkezi