HACILAR Arama- Kurtarma, Havacılık, Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı'nda 10 ilden 250 dağcı ve doğa tutkunu buluştu.

Tırmanış ve kampın açılışına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, davetliler ve dağcılar katıldı. Alternatif turizm dallarının gün geçtikçe attığını belirten Vali Düzgün, "Türkiye son yıllarda turizm alanında çok ciddi bir mesafe kat etti ve dünyanın en çok turist kabul eden ilk 6-7 ülkesi arasına girdi. Bu etkinlik de, Erciyes'in tanıtılması anlamında son derece önemli. İleriki saatlerde başlayacak zirve tırmanışının başarıyla tamamlamasını diliyorum" dedi.

Hacılar Belediyesi Başkanı Doğan Ekici ise "Gençlerimizi dağ sporuna ve kayak sporuna yönlendiriyoruz. Sporu, özendirmemiz teşvik etmemiz gerekir. Kayseri'de yaşayıp da Erciyes Dağı'na çıkmamayı bir eksiklik olarak düşünüyorum. Kampımıza Türkiye genelinden 250 dağcımız katılıyor. İnşallah tazasız, belasız başarılı bir zirve yaparlar" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Vali Düzgün'e Erciyes Dağı manzaralı tablo hediye etti.



Editör: Haber Merkezi