Kayseri Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet mahallesinin zirvesindeki Tümülüs etrafında 'Yeraltı şehri bulmak' amaçlı başlayan kazıda, ruhsat sahibi Dücane Ergezen'in talebi üzerine kurtarma ve temizleme çalışması yapılacak. Temmuz, Ağustos, Eylül ayları olmak üzere 3 ay boyunca yapılacak olan kurtarma ve temizleme çalışmalarına, bakanlık, belediye ve üniversite de destek verecek.

Kayseri Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet mahallesinin zirvesindeki Tümülüs etrafında 'Yeraltı şehri bulmak' amaçlı başlayan kazı çalışmaları yeni bir boyuta ulaştı.
ERGEZEN'İN TALEBİ KARŞILIK BULDU
Kayseri Valiliği ve İl Müze Müdürlüğü'nün yasal izinleri doğrultusunda 57 gün boyunca bireysel gayretlerle devam eden kazı ruhsat sahibi Dücane Ergezen'in talebi üzerine, kurtarma ve temizleme çalışmasına dönüştü.

3 AY BOYUNCA KURTARMA KAZISI YAPILACAK

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ve Kayseri Müze Müdürlüğü arasında yapılan resmi yazışmalar doğrultusunda, bölgede 3 ay boyunca kurtarma ve temizleme çalışması yapılması doğrultusunda karar alındı.
BAKANLIK DESTEK VERECEK
Üniversite ve belediyelerin vereceği her türlü desteğin yanı sıra, arkeolojik kazı giderleri ve diğer giderler adı altında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da 50 bin TL tutarında bir ödenekle destek vereceği kurtarma kazısının, Temmuz ayı başında başlayıp Ağustos ve Eylül ayı dahil 3 ay boyunca devam edeceği öğrenildi.

TÜNELLER BULUNMUŞTU
Söz konusu bölgede arama ruhsatı alıp kazı çalışmaları yapan Dücane Ergezen, 57 gün boyunca yaptığı kazı çalışmaları neticesinde kazının ulaştığı zeminin 30 metre daha altında tarihi yer altı şehrine gittiğini düşündüğü bağlantı tünellerine erişmişti.
HABER:ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi