Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde birlikte yol yürüyen Vedat Ali Özışık ve Erkan Öztürk’ün ayrılmasının perde arkası aralanmaya başladı. Sosyal medya hesabında sert bir açıklama yapan Vedat Ali Özışık, “Erkan Öztürk ile artık yol yürümüyoruz. Ben üye olamazsın demedim, adam olamazsın dedim”yönündeki ifadelerine Erkan Öztürk’ten zehir zemberek açıklama geldi. Kendi sosyal medya hesabında bir video çeken ve Kuran-ı Kerime de el basan Erkan Öztürk, ayrılık sürecini tek tek anlattı.

“ŞAHSIMDAN PARA İSTEDİ BENDE PARAM OLMADIĞI İÇİN VEREMEDİM. ONDAN SONRA AYRILDIK”

Pancar Ekici Kooperatifine üye olup olmama konusunda mahkemenin verdiğ kararı da açıklayan Erkan Öztürk, “ Mahkeme üye olmam konusunda bir karar verdi. Benim üye olmamı Hüseyin Akay engelliyordu. Mahkeme benim çiftçi olduğuma karar verdi. Ben bugüne kadar Vedat bey hakkında kötü bir şey söylemedim ama kendisi hakkında sosyal medyada bir açıklama yapmış. Vedat bey şahsımdan para istedi bende param olmadığı için veremedim. Ondan sonra ayrıldık. Konu sadece bu. “dedi.

“BİZ YOLA ÇIKTIĞIMIZDA VEDAT BEY YOKTU”

Seçim sürecince bir çok kişi benim Vedat beyle hareket etmemi istedi. Bende kendi yönetimde olacak arkadaşlarımı topladım ve beraber hareket etme konusunda karar verdik. Biz yola çıktığımızda Vedat bey yoktu. Sonra bir karar aldık ve bir yol izleyecektik. Benim başa geçmem için oluşturacağımız yönetim istifa edecekti ve ben başa gelecektim. Ama daha sonra Vedat beyin eşini önerdiler. Başkan olsun sonra istifa eder dediler bizde tamam dedik.”diye konuştu.

“BEN EKMEZSİZ DEĞİLİM, DAVAMI SATMADIM”

Vedat Ali Özışık’ın kendisi hakkındaki paylaşımlara da değinen Erkan Öztürk, “ Ben ekmezsiz değilim. Davamı satmadım. Neden benim üyeliğim mahkeme tarafından kesinleşince böyle bir paylaşım yapıldı anlam veremedim. Demek ki, sen başkan olsaydın istifa etmeyecektin. Sözünü yerine getirmeyecektin. Vedat bey ile alakalı hiçbir zaman kötü bir şey söylemedim. Bana, “ Üye olamazsın demedim adam olamazsın dedim” diye bir paylaşım yaptı. Ben adamım. Adamlığımla ilgili de hiçbir sıkıntım yok. Bu arada biz Vedat beyin grubuna girmedik. Vedat bey bizim grubumuza girdi. Toplantıda Vedat bey grubumuza girdi diye Hasan Aydın grubumuzu terk edip gitti.”dedi.

“ŞEKER FABRİKASINDA BİR TEK KURUŞ PARA ALAN ŞEREFSİZDİR”

Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde kimlerden para aldığını da tek tek anlatan Erkan Öztürk, “ Seçim sürecinde kendi cebimden çok para harcadım. Bana bu süreçte Mahmut Çene 7 bin 500 TL, Ramazan Demirel 13 yada 14 Bin TL, Ali Osman Gülce 10 bin TL, Yavuz abi ise 5 bin TL para verdi. Bunun dışında herhangi birinin 1 TL’sini yediysem zehir zıkkım olsun. Bu konuda bana iftira atılması zoruma gidiyor. Birde bana Şeker fabrikasında para aldığımı söylüyorlar. Şeker fabrikasında bir tek kuruş para alan şerefsizdir. Ben hala davamın peşindeyim. Duruşumda değişmeyecek. Seçim sürecinde kendimiz sürekli bir kavganın içinde bulduk. Ben bir tek proje bir açıklayamadım. Benim amacım kavga etmek değildi. Vedat bey başa gelince kelle alacağını sürekli söylüyordu. Benim amacım kelle almak değildi ki. Ben yanlışlara yanlış demeye geliyordum. Hizmet edecektim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi