Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy arasında yaşanan randevu krizi yeni bir boyut kazandı. Yaklaşan Kayseri Ticaret Odası seçimleri öncesi MHP’li Ersoy’un randevu vermemesi çıkışına yaptığı yazılı açıklama ile yanıt veren Hiçyılmaz, “MHP İl Başkanı, Kayseri Ticaret Odası’nın randevu talebine cevap vermemenin ötesinde yakışık almayan bir şekilde açıklamalarda bulunarak, kurumlar arası ilişkilerde gözetilmesi gereken nezaket kurallarına aykırı şekilde davranmıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kayseri’deki bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy’un, Kayseri Ticaret Odası heyetine randevu vermemesini konu edinen haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Kayseri'de kurumlar arasındaki ilişkilerin nezaket çerçevesinde yürütülmesi gerektiği yadsınamayacak bir gerçektir. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kayseri Ticaret Odası seçimleri öncesinde, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve beraberindeki heyet, siyasi partilere yönelik nezaket ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda diğer siyasi partiler ile olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi’ni de ziyaret etmek istemiştir. 18/08/2017 Cuma günü bir kere randevu talep edilmiş, cevap alınamamış ve bir daha aranmamıştır. Buna karşın MHP İl Başkanı, Kayseri Ticaret Odası’nın randevu talebine cevap vermemenin ötesinde yakışık almayan bir şekilde açıklamalarda bulunarak, kurumlar arası ilişkilerde gözetilmesi gereken nezaket kurallarına aykırı şekilde davranmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi