Sağlık Bakanlığı tarafından yeni kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevine getirildiği için Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’nden ayrılan Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur onuruna, üniversitenin senato üyelerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Erciyes Üniversitesi Talas Konukevi’nde gerçekleştirilen iftar programına başta Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır olmak üzere rektör yardımcıları ve Erciyes Üniversitesi Senato Üyeleri katıldı. Programda konuşan Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır, Erciyes Üniversitesi’nin gelişiminde Prof. Dr. Keleştemur’un çabalarının ciddi katkısı olduğunu bildirdi. 

Keleştemur’un akademik vizyonunun tamamını üniversitenin vizyonuyla birleştirerek hizmet ettiğini belirten Çakır, Erciyes Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olmasının Keleştemur’un bu yolda vermiş olduğu mücadelenin sonucu olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Çakır, ‘’İzinden gitmeye devam edeceğiz, inşallah üniversitemiz onun bırakmış olduğu yerden bayrağı alıp daha ilerilere taşıyacaktır. Çünkü geleneği olan ve köklü bir üniversiteye sahibiz. Kendisini yolcu ederken içimiz buruk ama ulusal ve uluslararası sağlık alanına büyük katkılar sağlayacağına inandığım için de gönlüm rahat” dedi.

Prof. Dr. Keleştemur da, idareci ve rektör olmak gibi bir düşüncesi olmadığını ifade ederek, “Hayatta idarecilik düşüncem olmamasına rağmen ülkemizi, medeniyetimizi, insanlığı düşünen ve dert eden birisiyim. İleriye yönelik hep kafamda kendimle ilgili, milletimizle ilgili düşünceler oldu. Kafamda tasarladığım Erciyes Üniversitesi’nin Anadolu’da bir bilgi ve bilim üreten bir üniversite olması fikrini göz önüne alınca bu görevi kabul ettim. Bu son derece zor bir işti ve sonra takdir edildi. 2008 yılında rektör olarak atandım 7 senelik bir süreç geçti” diye konuştu. Konuşmasında, yeni görevi hakkında bilgiler de veren Keleştemur, bu görevin Erciyes Üniversitesi ile bir kopuş anlamına gelmediği bilakis buradaki araştırma merkezleriyle birlikte çalışarak hiç değilse onları ekonomik özgürlüğe kavuşturarak bu destekle birlikte insan unsuru bakımından yurtdışı bağlantılarını geliştirmiş olacaklarını ve bunun Erciyes Üniversitesi için ciddi bir avantaj olacağını söyledi. Keleştemur, “Üniversitemizde, büyük işler yaptık. Bu büyük işler çoğunluğu şuan burada olan arkadaşlarımızın sayesinde olmuştur. İki dönemlik süreçte birlikte çalıştığım şuan burada olan veya olmayan çalışma arkadaşlarımız var ve ben her birinden memnun olduğumu huzur dostluk ve arkadaşlık içerisinde idarecilik yaptım. Her gün rektörlüğe huzur ve neşe içerisinde geliyordum ve bunun tek sebebi çalıştığım arkadaşların bana olan destekleri, aynı dili konuşuyor olmamız. Ben her birinize emekleriniz, dostluğunuz, arkadaşlığınız için çok teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Keleştemur onuruna düzenlenen yemek programı Prof. Dr. Hamza Çakır tarafından Prof. Dr. Keleştemur’a çini plaket takdim edilmesi ile son buldu.



Editör: Haber Merkezi