Öğrenim ücreti veya harç miktarlarının, her yıl Bakanlar Kurulu'nca belirlenip, üniversiteler tarafından her eğitim-öğretim yılı başında tahsil edildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Normal öğrenim süresindeki öğrencilerimizden hiçbir surette öğrenim ücreti veya katkı payı tahsil edilmemektedir. Ancak, bir öğrencinin aynı derse üçüncü kez kayıt yaptırması halinde, azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimizin ise aldığı tüm dersler için kredi başına belirli bir miktar harç ödemektedir. Ders alma sayısıyla hesaplanan ders ücreti veya harç miktarı hesabı halen yürürlükteki 2547 sayılı YÖK kanunun 46'ncı maddesinin ç,d,e ve f bentlerine dayanmaktadır. Bu maddenin uygulanmaması yönünde, bu güne kadar Bakanlar Kurulu ve YÖK’ten hiçbir genelge gelmemiştir. Erciyes Üniversitesi, halen yürürlükte olan yasal gerekliliği uygulamaktadır. Bu yüzden sosyal medyada Erciyes Üniversitesi'nin uyguladığı öğrenim ücretleri hakkında yürütülen karalama kampanyası haklı gerekçelere dayanmamaktadır. Bu tepkiler öğrencilerin daha çok duyuruları dikkatle okumamasından kaynaklanmaktadır. Sosyal medya üzerinden yayılan bu söylentiler, kimi yazılı ve görsel basınımızda da maalesef hiç incelenmeden kullanılmaktadır. Erciyes Üniversitesi var olan yasal düzenlemeyi uygulamaktadır. Yapılan bu tepkilerin muhatabı Erciyes Üniversitesi değildir. ''

Açıklamada, tüm üniversitelerin harçla ilgili kanun ve maddeleri uygulama gereğine vurgu yapılarak, ''Üniversiteler 2547 sayılı kanunun gereğini uygulamak zorundadır. Erciyes Üniversitesi keyfi bir uygulama yapmamakta olup mevcut yasaları uygulamaktadır. Sosyal medyada ve yazılı basında fütursuzca yazılan eleştirilerin üniversitemizi karalama kampanyasına dönüşmesi kanunları uygulayan üniversitemiz yönetimi tarafından esefle karşılanmaktadır'' denildi. 
Editör: Haber Merkezi