Erciyes Üniversitesi, Bahar Şenlikleri etkinliklerini 2 yıl aradan sonra tekrardan gerçekleştiriyor. Pandemi sürecinde Bahar Şenlikleri 2 yıl gerçekleşmemişti. Bu yıl 21’incisi düzenlenen Bahar Şenlikleri etkinlikler bugün itibariyle başladı. Erciyes Üniversitesi Marianne Molu Anfisi’nde açılışı gerçekleşen etkinliğe, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

Açılış programında konuşan rektör Çalış, Erciyes Üniversitesinin öğrenci ve araştırma odaklı bir üniversite olduğunu söyleyerek,” Öğrencilerimizle gerçekten gurur duyuyoruz, onlarla büyük bir iletişimle istişare halinde her türlü ihtiyaçlarını her türlü faaliyetlerinin yanında olmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz.

Bu bağlamda da aslında 8 yıl ara verilen bahar şenliğine 2019 yılında tekrar başlamıştık, maalesef sonrasında bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci yaşadık. Bu 2 yıllık süreçte tabi ki her alanda olduğu gibi bahar şenliğine de ara vermek zorunda kaldık. Pandemi azından şimdilik sona erdi. Allah bir daha göstermesin diyoruz. Bu sene bahar şenliklerimize başlıyoruz” dedi.

Rektör Çalış, Erciyes Üniversitesi kampüsünün Green Metarials,’te Türkiye’de 3’üncü Üniversite olduğunu belirterek, “Dünya’da ilk 100’e girmiş bir kampüs, kampüsümüzle ne kadar gurur duysak azdır. Biz öğrencilerimiz kampüsün içinde yaşamasını istiyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını sadece eğitim ve öğretim değil araştırma sosyal kültürel her türlü faaliyetlerini kampüsün içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Böyle bir kampüs Dünya’da Türkiye’de de nadirdir belki 2 3’ü geçmez dolasıyla doya doya yaşamalarını istiyoruz. Bildiğiniz gibi 4 gün sürecek bir bahar şenliği programımız var. Bugün inşallah startını verdik. Bundan sonra her akşam birbirinden değerli sanatçılar eşlik edecek. . Kazasız belasız bu şenliğe motive bir şekilde öğrencilerimizi motive edecek şekilde geçireceğimizi inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi 21’inci Bahar Şenlikleri etkinliğinde 4 gün boyunca sırasıyla, Manga, Hande Ünsal, Fatma Turgut ve Feridun Düzağaç sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi