Kayseri'nin Kocasinan İlçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde 03.09.2020 tarihinde bisiklet süren 8 yaşındaki Eva Şener cadde üzerinde seyir halinde olan otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti. Ölüm yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından hayatını kaybettiği yerde anıldı. Cadde üzerinde geçen araç sürücülerine karanfil veren vatandaşlar sürücülere hız yapmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

Adli sürecin hala sonuçlanmadığını belirten hayatını kaybeden genç kızın babası Ayhan Şener, "1 yıl önce Kayseri'de bu mevkide hızı 85 kilometre hızda kızıma çarpan araç nedeniyle kızımızı kaybettik. Burası yaya yolu sürücülerin hız limitine uyması gerekirken uymuyorlar. Burada ki adalet konusu da düşündürücü, tekrardan gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Çok üzücü bir kaza, gördüğünüz gibi bütün yakınları sevenleri yanında.

Bizde toplum duyarlılığı olarak küçük bir etkinlik yapmak istedik, çocuklarımıza sürücülerimize gerekli uyarlıları vermek için. Acımız büyük üzgünüz, başka Eva'lar ölmesin. Adli süreç hala devam ediyor, sürekli öteleniyor. Şuanda kızım kask kullanmadığı için büyük suçu bize yüklediler, sürücü 85 kilometre hızla kaza yaparken ağır cezadan adli cezaya düştü bu suç bunu avukat arkadaşlarımız takip ediyor, her şeyin baştan aşağı incelenmesi lazım.

Düşünsenize 30-40 kilometre hızla gelseydi belki böyle bir facia olmayacaktı" diyerek sürücülerin hız limitlerine uymaları gerektiğini ifade etti. BGC)

Editör: Haber Merkezi