Daha önce Ankara’da düzenlenen Kadim Kent’lerin ardından bu kez İstanbul’da Kayseri tanıtımı için etkinlik düzenledi. İstanbul Feshane’de düzenlen tanıtım günleri adeta öksüz kaldı. Diğer illerin tanıtım günlerinde göğsünü gere gere şov yaptığı Feshane’deki etkinliğe Kayseri Valiliği’nin katılmaması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Ticaret Odası ve Kayserili birkaç firmanın dışında katılımın az olduğu tanıtım günlerinde Kayseri’ye özgü yiyeceklerin sunulmadığı, bunun yerine Trabzon tereyağı ve vakıfkebir ekmeklerin satışa sunuluyor.
Fuara katılanlarda firmalarda ilgisizlik karşısında ne yapacaklarını bilemezken, alanda bulunan Kayserili sucuk firmalarının ise İstanbul şubelerinin olması dikkat çekti. Fuara katılanlar, organizasyondan şikâyet ederek, tanıtım günlerinin sahipsiz kaldığı görüşünde.


"FEVZİ ÇAKMAK PAZAR YERİ BİLE BU FUARDAN DAHA KALABALIKTI"

İstanbul’da yaşayan Kayserililerin fuarın rezalet olduğunu belirterek, “Biz buraya Kayseri’ye özgü şebit yemeğe geldik. Gilaburu suyu içmeye geldik. Mantı yemeye geldik ama bulamadık. Bu tanıtım günleri tam bir rezalet durumda. Fevzi Çakmak pazar yeri bile bu fuardan daha kalabalıktı“diye sitemde bulundu.



TURİZM DİYORUZ AMA…
Kadim Kent’in ilkinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla büyük organizasyon şekilde yapılmıştı. Ankara’nın ardından dünyanın en gözde şehirlerinden olan İstanbul’daki tanıtım günlerine ilgisiz kalınması ise Valilik dahil İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi birçok kamu kurumunun sahip çıkmaması ise 20 milyonluk kentte sahipsiz kaldığının göstergesi oldu.

ZAMANLAMA YANLIŞTI
Fuar yetkilileri söz konusu fuarın zamanlaması nedeniyle çeşitli aksaklıklar yaşandığını, Kurban Bayramı’nın hemen peşinden organize edilen fuara ilginin az olduğunu belirtti. Diğer yandan İstanbul’daki Kobani eylemlerinin de fuara sekte vurduğu iddia edildi.

TÜMKAYDER: “FUAR, TİCARİ AMAÇLI YAPILDI BİZİMLE ALAKASI YOK”
Diğer yandan İstanbul da faaliyet gösteren TÜMKAYDER isimli derneğin Başkanı Fatih Doğan’ın söz konusu fuarın ticari amaç güdülerek yapıldığı gerekçesiyle katılmama kararı aldıkları öğrenildi.



TÜMKAYDER’in bu kararın ise İstanbul da yaşanan tüm Kayseri’lilerin cep telefonlarına şu kısa mesaj ile duyurulduğu bilgisine ulaşıldı:
“Kıymetli Yönetim Kurulu üyelerim ve değerli başkanlarım..
Daha önce de arzettiğim gibi yarın FESHANE'de başlayacak KAYSERİ GÜNLERİ ile bizim ve İstanbul'daki hiçbir derneğimizin ALAKASI yoktur. Ticari amaçlı yapıldığını düşündüğümüz bu organizasyon KAYSERİ Valiliği'nden alınan izinle yapılmakta olup bilgimiz dışında başlatılan bu aktiviteye TÜMKAYDER olarak katılmayacağımızı tekrar hatırlatırız. Başkan FATİH DOĞAN”


HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi