ASKON Kayseri şubesi ve bünyesindeki Genç ASKON Kayseri ile yakın zamanda planlanan, "KÜLTEPE EKONOMİ ZİRVESİ" adını taşıyan, yerli ve milli Davos olarak nitelendirilen program başta olmak üzere Genç ASKON Kayseri şubesinin yapmış olduğu faaliyetler ve ilerleyen zamanlarda planlanan programlar ile alakalı TBMM Bşk. Syn. İsmail KAHRAMAN başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Syn. Mehmet ÖZHASEKİ, AK PARTİ MKYK üyesi Syn. İsmail Emrah KARAYEL ve Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Syn. Taner YILDIZ beyefendi ile görüşerek plan ve projeleri hakkında istişarelerde bulundular.

Görüşmelerde TBMM Bşk Syn. İsmail KAHRAMAN ın "KÜLTEPE EKONOMİ ZİREVESİ" yle alakalı değişen ve gelişen dünya şartlarına ayak uydurmak ne denli önemli ise, geçmişten de dersler almanın sosyal ve kültürel asimilasyona izin vermeden gelişen şartları ona göre tanzim etmenin önemine vurgu yaptı. Bununla birlikte böyle önemli bir organizasyonun Kayseri gibi ticaretin membaı niteliğinde olan bir şehirde icra edilecek olmasının çok yerinde bir karar olduğunu ifade ettiler.

Belediyecilik hizmeti denildiği zaman ilk akla gelen, Kayseri'de yapmış olduğu hizmetlerle birçok belediyeye örnek olan, 21 yıllık belediye başkanlığın görevine binlerce proje sığdıran, sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirilen Syn. Mehmet ÖZHASEKİ beyefendi ASKON/Genç ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının bulundukları illerde değerli vazifeler üstlendiğini ve bu bağlamda ASKON Kayseri/Genç ASKON Kayseri'nin bir STK olarak sorumluluğunu yerine getirme noktasındaki sarf ettikleri enerjinin takdir edilmesi gerektiğini söylediler. Ocak ayında planlanan, bölgesel ve küresel anlamda birçok iş adamını bir araya getirecek olan "KÜLTEPE EKONOMİ ZİREVESİ" organizasyonunun Kayseri adına önemine dikkat çekerek programa katılım sağlayacaklarını ifade ettiler. Geçmişte birçok STK içerisinde yer alan birisi olarak şuan da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının imkanlarının farkına vararak daha da iyi çalışmalara imza atıIması gerektiğini sözlerine ilave ettiler.

Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı görevinde bulunan Talebe Birliği Federasyonu 60. ve 61. dönem Genel Başkanı AK PARTİ MKYK üyesi, bir STK sevdalısı olan Syn. İsmail Emrah KARAYEL ASKON Kayseri/Genç ASKON Kayseri şubesi gibi sivil toplum kuruluşlarının ülkemiz adına önemine dikkat çekerek faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ifade ettiler. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Gazi meclisin bombalanan yerinde durumun ehemmiyetini Genç ASKON Kayseri ekibine bizatihi izah ederek demokrasinin önemine vurgu yaptı. "KÜLTEPE EKONOMİ ZİRVESİ" ekonominin birleşenlerine katkı sağlayan herkese rehberlik edecek önemli bir program olacağı ifadelerinde bulundular. Genç ASKON Kayseri şubesinin faaliyetlerini takdir ettiklerini ifadelerinde yer verdiler.

Editör: Haber Merkezi