BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından, meslek odaları ve sivil tolum kuruluşları temsilcilerinin katılacağı, Balkan ülkelerini kapsayan kültür gezisi düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balkanlar'da Osmanlı İmparatorluğu'nun ayak izlerinin bulunduğu ülkelere yönelik, kültür gezisi düzenlediklerini ifade etti. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşların yapmış oldukları çalışmaları, önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gönüllü kültür teşekkülleri ile sürekli bir arada olmayı arzu ettiklerini ve projelerini desteklediklerini söyledi. Balkan ülkelerine yönelik gezi hakkında da bilgi veren Çelik, şunları söyledi: "Osmanlı'nın Balkanlar'daki ayak izleri diyebileceğimiz bölgelere bir tur düzenledik. Bu geziye hem kültür teşekkülleri, hem de ticaret odası, sanayi odası gibi odalarımızdan temsilciler katılacak. Bilindiği üzere Bosna Hersek'in Mostar şehri, bizim kardeş şehrimiz. Bu gezimiz, sadece Bosna'yı değil Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'yı da kapsayacak. 40 kişilik bir kafile ile yapılacak olan kültürel gezinin çok verimli geçeceğine inanıyorum."


Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik'e teşekkür eden Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş da, şöyle konuştu:


"Kayseri'de yapılan kültür yatırımları, kültür faaliyetlerine belediyemizin verdiği destek, ilçelere yapılan yatırımlar, tarihi eserlerin gün ışığına çıkarılması gibi çalışmalar bizleri çok memnun ediyor. Ata yadigarı topraklarla, irtibatımızı sağlayacak olan Balkanlar'a yönelik gezi için de teşekkür ediyoruz."


Editör: Haber Merkezi