Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans salonunda yapılan temmuz ayı meclis toplantısında, faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, koronavirüs salgınından kurtulmak için aşı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizde 22 milyon, şehrimizde ise 400 bin aşı olmayan insanımız var. Lütfen aşılarımızı olalım." dedi.

Kayseri ticaretinin ileriye gitmesi için ulaşımda değişim yakalanması gerektiğini vurgulayan Başkan Gülsoy, "Birbirimizi aldatmayalım, ulaşım olmadan ticaret olmaz. Pandemi sürecinde ticaretimiz niye durdu? Evet salgın vardı, hala var. Ama, havaalanları, garlar, otogarlar, hatta limanlar kapalı değil miydi? Yani ulaşım durdu, ticaret de durdu. Onun için Kayseri ulaşımda değişimi yakalayamazsa ticaretimiz biter ve binlerce yıldır Orta Anadolu’da ticaretin merkezi kabul edilen şehrimiz bırakın rekabeti geriye gider. Ulaşım kabiliyetine kavuşmalıyız. Ulaşım olmadan ticaret olmaz" diye konuştu.

Göçmen konusuna değinen KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "‘Demokrasi getireceğiz’ adı altında bu ülkelerde iç karışıklıklara sebep olan ülkelerin esas işleri bitip geri çekildiklerinde kalan sorunları bizim üzerimizden çözmeye çalışmalarını kabul etmiyoruz. Ülkemizde yeteri kadar göçmen varken başka ülkelerden farklı yapıdaki göçmenlerin ülkemize gelmelerinin belki kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede ülkemiz için farklı sorunlar yaşanmasından endişe etmekteyiz. Devletimizden göçmenlerle ilgili acil olarak bir düzenleme yapılmasını beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi