Eylül ayının gelmesiyle pazarda kış havası esmeye başladı. Yazlık ürünler yerini yavaş yavaş kışlık ürünlere bırakırken, kış için hazırlık yapmaya gelen müşterilerin sayılarının az olduğu görüldü. Müşterilerden Mustafa Mardinlioğlu, pazarda ürünlerin yok pahasına satıldığını öne sürerek, alım gücü olmayan vatandaşların her şeye karşın ürün alamadığını belirtti. Mardinlioğlu, "Pazar fiyatları bu duruma göre bedava. Bu ürünleri nakliyeyle bile toplamazlar. Bir tek şeftali lüks sayılır. Vatandaşın çoğu işsiz, bedavaya da versen alacak durumu yok. Para devalüe oldu. Gidişat iyi değil. Talep yok" diye konuştu.

"KIŞA HAZIRLANMA ZAMANI AMA TALEP YOK"

15 yıldır pazarcılık yapan İbrahim Karadaş ise "Fiyatlar normal. Az gelen mallar yüksek fiyata satılıyor. Pandemi kaynaklı müşterilerimiz azaldı, sabit müşterilerimiz geliyor. Kışın kavun karpuz yerine yeşillik gibi başka ürünleri satmaya yöneliyoruz" diye konuştu.

Pazarcılardan Furkan Mağara ise vatandaşın ürün satın alamadığını dile getirdi. Mağara, "Satışlar kötü gidiyor. Ürünler pahalı. Kurutmalık ve turşuluk zamanı ancak talep yok. Zam sürekli var. Sebzelerden ziyade meyveler pahalı. İncir 20 TL, şeftali 10 TL, üzüm 8 TL. Asgari ücretli bir aile meyve dizmek istese yaklaşık 800 TL para çıkıyor" şeklinde konuştu.

"YİNE KISITLAMALAR GELECEK"

Müşterilerin marketlere yöneldiğini belirten Mağara, "İnsanlar nakit harcamak istemiyor ve marketlerden kartla ödeme yapıyor" dedi. Mağara, seyyar satıcıların kendileri için büyük sorun teşkil ettiğini vurgulayarak "Yine kısıtlamanın geleceğini ve yine pazarcıları içeri tıkmalarını bekliyoruz. Ve bizi bitiren esas şey seyyar satıcılardır. Vergi verdiklerini, sigorta yaptırdıklarını söylüyoruz. Biz de belediyeye eşgal paramızı veriyoruz, sabah gelip gece gidiyoruz" diye konuştu.

Müşterilerden Fatma Durukan ise "Fiyatlar pahalı. Elim boş gidiyorum" dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi