Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de merkez Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki İbrahim Tennuri Camii ve Türbesi’nin açılışını yaptı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, partinin İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da restorasyon çalışmaları biten camiide cuma namazı kıldı.

Namaz sonrası Bakan Yıldız ve beraberindekiler, vatandaşlara belediye tarafından hazırlanan aşureyi dağıttı. Vatandaşlar aşure kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure ikramının ardından Bakan Yıldız, çevredeki esnaf ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise 2015 yılını 'Tarihe Dokunuş' yılı olarak planladıklarını belirterek, "Belediye olarak tarihi mekânların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda şehrimizin manevi mimarlarından olan İbrahim Tennuri Hazretleri’nin Camii ve Türbesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışma tamamlandı ve uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Aynı bölgede bulunan Emir Sultan Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmasının da 10 gün içerisinde tamamlanacak. Ben bu hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi