2019 yılının son döneminde gerçekleşen ÖTV düzenlemesi ve döviz kurlarındaki yükselişin sıfır otomobil fiyatlarına yansımasıyla, 2020 yılında 2.el otomobil pazarının yükselmesi bekleniyor.

Yeni ÖTV oranlarının yanı sıra döviz kurlarında da yaşanan hareketlilik nedeniyle otomobil fiyatları artarken, tüketiciler 2.el otomobillere yönelmeye başladı. Fiyat açısından daha cazip hale gelen 2.el pazarı, 2019 yılının son döneminde ivme kazanırken, ilgi 2020 yılının ilk ayında da devam etti. 2019 yılını önemli otomobil satış ile kapatan 2.el pazarı, 2020 yılın ilk altı aylık diliminde sonuçlarının da bir önceki yıla göre daha yüksek olması bekleniyor.

Kayseri Galericiler Sitesinde 2.el KARAKOÇ showroom sahibi Gökhan Karakoç, 2.el otomotiv sektörü ile ilgili Kayseri Yerel Habere konuştu:2020 yılında 2.el otomobil pazarında büyüme beklediklerini belirten Karakoç şunları söyledi:”Bizler 2.el otomobil sektöründe,küçük yada orta ölçekli iş yerlerinde ailesinin geçimini sağlamaya çalışan,başka bir gelir kaynağında olmayan aileleriz.Bir dükkan içerisinde 9-10 aile ailesinin nafakasını sağlamaya,çoluk çocuğunu okutmaya çalışıyor.Burada ailemizin geçimini sağlamaya çalışırken de devletimize vergi veriyoruz.Hatta birkaç kişiye de iş istihdam sağlıyoruz,oda evine ekmek götürüyor.2.el otomotiv sektörünün canlanması çok önemli. ÖTV düzenlemesi ve döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle sıfır otomobil fiyatlarına yansıyacak artış,2020 yılında daha bariz görülecek.2029 yılının son aylarında markalar çeşitli kampanyalar ile bu artışı yansıtmadılar ve talebin öne çekilmesini sağladılar.Ancak 2020 model araçlar fiyat artışı ile birlikte pazara sunuluyor.Bu nedenle 2.el otomobil pazarının daha cazip hale gelecek.2020 yılında 2.el otomobil pazarın büyümesini bekliyoruz,araç almak isteyen çok kıymetli müşterilerimizi galericiler sitesindeki showroomumuza bekliyoruz,müşteri memnuniyeti bizim için ön plandadır ” diye konuştu.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ 

Editör: Haber Merkezi