Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri Melikgazi Beledyesi Geri Dönüşüm Tesisini gezerek ayrıştırılarak toplanan çöplerin tesis içinde nasıl ve ne şekilde işlerden geçirildiğini, bunların nasıl depolandığını ve ne gibi maddelere dönüştürüldüğünü izledi.
 
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ında katılımıyla gerçekleştirilen gezide Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Ağaç yaş iken eğilir sözü, toplumuzun küçük yaşta verilen eğitimin bir ifadesidir. Küçük yaşta elde edilen bilgi ve öğrenme ile alışkanlık kazanılarak bilgili ve bilinçli bir toplum olarak daha ferah bir toplumun temeli atılır. Bu açıdan özellikle doğa kirlenmesi, atıkların yeniden kullanımı, hammaddelerin israfının önlenmesi gibi konular çok önemlidir. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm ve Ekonomiye Katkı Tesisleri adeta bir okul gibidir. Çünkü Çocuklar bakarak ve görerek öğrenmektedir. Bugün 152 öğrenci artık iyi bir çevreci, iyi bir geri dönüşümcü ve iyi bir ekonomiye katkı sağlayan olarak toplumda yerlerini alacaklardır. 152 öğrenci iki hafta içerisinde evlerinden topladıkları ayrıştırılmış çöpleri bu tesise bizzat getirecekler ve bundan böyle okullarında ayrıştırılmış çöpleri kullanacaklardır. Bu çok önemlidir ”

Başkan Büyükkılıç, tesisleri ziyaret eden öğrencilere geri dönüşümden tekrar üretilen defter, hikaye kitapları, önlük gibi hediyeler verildiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi