İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yılını kutladı. Ataman; “Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle neticelenen Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur.

Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen yüce Türk milleti, kurtuluş mücadelesinde vatan müdafaası için yokluk ve sefalet içinde nice zorlu şartlara göğüs germiş; azim, kararlılık ve inançla Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde işgal birliklerini bozguna uğratmış ve şanlı zaferini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz; davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.” sözleriyle özetlediği gibi aziz milletimiz şartlar ne olursa olsun içerisinde bulunduğu durumdan zaferle çıkmayı bilmiştir.

Çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, bağımsızlığından ve töresinden asla taviz vermeyecek, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracaktır. 100 yıl önce yaptığımız gibi bugün de içeride ve dışarıda Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, Ulu Önderimizin bizlere bıraktığı devlet misyonu ve vizyonunu bozmaya çalışanlara karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kutlu zaferi bizlere armağan eden ebedi Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; İstiklal Harbimizin bütün komutanlarını, bu toprakları bizlere vatan yapmak uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” şeklinde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi