Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı mesajında birlik beraberlik vurgusu yaparak Türk milletinin iyi günde de kötü günde de omuz omuza olabilen aziz bir millet olduğunu söyledi. Milletimizin farklılıklarının yanında pek çok ortak değeri bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kurban Bayramı’nın da en önemli ortak değerlerimizden olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de Kurban Bayramı’nın en güzel şekilde idrak edilmesi, kurban ibadetinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi ve huzur içerisinde bir bayram geçirilmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti. Kurban Bayramı’ndan aylar önce Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilçe belediyeleri ve ilgili birimlerin katılımıyla toplantılar yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kurban komisyonumuzun yapmış olduğu toplantılarda bayram öncesi ve bayram süresince yapılması gerekenler ele alınmış ve ilgili birimlerce hayata geçirilmiştir. Halkımızın kurban ibadetini en güzel şekilde gerçekleştirmesi ve huzur içerisinde bayramını geçirmesi için tüm birimlerimiz görev başındadır” dedi.

Bayramların rahmet ve bereketin kaynağı olduğunu da ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramlar bizim ortak sevincimiz ve ortak değerimizdir. Elbette farklılıklarımız var ve biz bu farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Müştereklerimiz ise farklılıklarımızdan kat ve kat daha fazla. Kurban Bayramı da en önemli müştereklerimizden birisi. Bayram vesilesiyle ailemizle, yakınlarımızla, dostlarımızla bir araya gelerek ortak değerimizi hep birlikte idrak ediyoruz. Aile ve akrabalık bağlarını güçlendiren, birlik ve beraberliğimizi artıran, rahmet ve bereketin kaynağı olan Kurban Bayramı’nın kalbimize rahmet, şehrimize ve ülkemize bereket getirmesini diliyorum.”

Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketiyle sıkıntı ve sorunların geride kalması dileğinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbimden nice bayramlara huzur içerisinde eriştirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi