Dr. Karaoğlu, "Haddini ve kendini bilmeyen imam efendi, Atatürk'ün kurduğu devlette ve onun kurduğu Diyanet İşlerinde görev yapıyor ama belli ki bilmiyor, okumuyor. 1918 yılında itilaf devletleri tarafından işgal altındaki İstanbul’da İngiliz destekli Yunanlılar Ayasofya’yı tekrar Ortodoksların merkezi yapacaklar Ayasofya’ya çan takacaklardı. “Geldikleri gibi giderler “ diyen vatan topraklarını yeniden vatan toprağı yapan bir Atatürk olmasaydı bugün ne Fatih Sultan Mehmet’in 1453'te İstanbul’un fethi ile camiye çevirdiği Ayasofya olurdu ne de sen oralarda görev yapabilirdin" dedi.

ERDOĞAN'IN SES ÇIKARMAMASI TALİHSİZLİKTİR

Dr. Sema Karaoğlu, "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. İmam efendi devletimizin kurucusuna, devletin şimdiki cumhurbaşkanının önünde hakaret etme hadsizliğini göstermiştir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da oturduğu makamı kuranlara hakaret edilmesine ses çıkarmaması talihsizliktir. Ayasofya Atatürk’e hakaret mekanı değildir. " şeklinde konuştu.

SAVCILAR GÖREVE

Savcıları göreve davet eden Karaoğlu, "Ayasofya 1000 yıl kilise olarak hizmet vermiş, 500 yıla yakın camii olarak kullanılmış, 85 yıldan fazla da müze olarak hizmet vermiş bir dünya kültür mirasıdır. 1935 yılında müzeye çevrilmesinin ardında derin bir tarih bilgisi, dünya kültür mirasına, kültüre, sanata ve dünya barışına verilen önem vardır. Dolayısıyla müzeye çevrilmesini o günkü şartlarda değerlendirmek ve ona göre yorumlamak gerekir. “Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez, din ait olduğu yerde temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır” diyen devletimizin kurucu liderinin dediği gibi kirli oyunlar içinde olan, bir yerlere yaranmaya çalışan hoca kılıklı imamlara asla fırsat vermeyeceğiz. Atatürk'e hakaret cezasız kalmamalı" dedi.  Müslümanların saygı ve hoşgörü değerlerini yaşamak, yaşatmak ve yaşatmaya çalışmak ile yükümlü olduğunu ifade eden Dr. Sema Karaoğlu, İmam Mustafa Demirkan’ın Türk Milletinden özür dilemesi gerektiğini söyleyerek "Halkın temiz duygularını kullanarak dinimizi kirli politikalara alet eden, görev tanımlamasının dışına taşan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusuna hakaret eden bu kişinin cezasız kalmaması için buradan savcılara da çağrı yapıyorum" dedi.

SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE ATATÜRK'E DÜŞMANLIK YAPILIYOR

Dr. Karaoğlu, "Sistemli Atatürk düşmanlığı yapanlara, Atatürk'ü hazmedemeyenlere inat, biz onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, usanmadan ve ilkelerinden asla vazgeçmeden yürüyeceğiz. Bu imam gibi haddini aşanlara yapılacak hukuki girişimleri de yakından takip edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

KARAOĞLU'NDAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNE DESTEK

Öte yandan 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı olan CHP’li Dr. Sema Karaoğlu, Atatürk'e küfür eden imama tepki göstermek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmak amacıyla da Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Karaoğlu, ziyarette yaptığı konuşmasında Ayasofya’da düzenlenen programda imamın Cumhuriyetin Kurucusu Atatürk’e hakaretler etmesine sert tepki gösterdi. Karaoğlu “Atatürk’e ihanet, vatana ihanettir” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Ceylan'da o imamla ilgili gerekli hukuki işlemi başlattıklarını açıkladı..

Editör: Haber Merkezi