Büyükşehir Belediyesi teknofest gençliği destek çalışması başlattı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), Teknoloji ile ilgilenen gençlere yönelik ‘Projen İle Gel’ uygulaması hayata geçirildi. Gençlik Merkezleri’nde bulunan Robotik Kodlama Atölyeleri’nde, 14-17 yaş aralığında projesi olan gençlere destek olmaya, fikirlerini, projelerini geliştirebilecekleri ortamı temin etmeye yönelik tasarlanan ‘Projen ile Gel’ uygulamasında, gençlere büyük destek sağlanırken, önemli fırsatlar da sunulacak.
Konuya ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve KAYMEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, “Bir de projenle gel sloganı ile ihtisas merkezimizde robotik kodlama atölyesinde eğitime alacağımız gençler olacak. Projeleri ile gelecek, tasarladıkları projeleri bize getirip sunacaklar. Bizim değerlendirmelerimizden geçtikten sonra, belediyemizin desteği ile onlar somut hale gelecek. Böylelikle genç beyinler kendilerini ifade etmiş olacaklar. Değerli hissetmiş. Bu alanda yenilikçi yaklaşım çıkacak. İlerleyen günlerde onlara sunacağımız imkânlarla teknoloji gençliğini, belki teknofest gençliğini KAYMEK’ten çıkartacağız” şeklinde konuştu.

‘Projen ile Gel’ uygulamasına ilişkin bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenlerin, www.kaymekonline.com adlı web sitesini ziyaret edebileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi