Kayseri Barosu'nda yapılan seçimlerde halen başkanlık görevini yürüten Cavit Dursun, diğer adaylar Ali Köse ve Durdu Mehmet Yalçın ile kadroları yarışıyor. Adaylar, baroda birlik ve beraberliğin önemini defaatle vurguluyor.

"HER KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN ORTADA BİR KAOS VAR"

Başkan Adayı Ali Köse'nin Yönetim Kurulu Adayı avukat Burçin Yaldız, "Eylül 2020 ayında projelerimizi açıklamıştık. Ancak seçim sürecinin uzamasıyla gözden kaçtı. Biz öncelikle baroda birliği, saygıyı ve sevgiyi sağlayabilmeyi; bazı meslek sorunlarını kendimizce çözmeyi amaçlıyoruz" dedi. Yaldız, baroda eğitim ile ilgili gördükleri önemli problemlere çözüm getireceklerini kaydedip "Örneğin en büyük sıkıntılarımızdan biri genç avukatlarımızın pandemiyle birlikte zirve yapan geçim sıkıntısıdır. Bazı yaşlı avukatlarımızın bilişim teknolojilerindeki eksiklikleri sebebiyle dosyalarını çözememeleri ve icra takibi başlatamamaları da büyük bir problemdir. Ayrıca eğitim oldukça sıkıntılı geçti. Bu gerek stajyerler, gerekse de meslektaşlarımız eğitim sıkıntısı çekti. Eğitim konusunda kitaplar dağıtılmasına karşın çevrimiçi ortam gibi daha pratik yöntemler vardı. Bunları değiştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yaldız, son dönem ile ilgili "Her kim seçilirse seçilsin ortada bir kaos var. Baro kadrolarının bir yıl için mi, iki yıl için mi seçildiği belli değil. Bunların bir kısmı son 5 yıllık süreçte bilinmesine karşın revize edilemedi" ifadelerini kullandı. Yaldız, "Bugün seçim günü, meslektaşlarımız karar verecek. Sonuç ne olursa olsun saygı duymak durumundayız. Bu baro hepimizin. Her daim sahip çıkacağız. Her daim aktif olacağız. Çözüme yönelik düşüncelerimizi de ileteceğiz, bununla alakalı faaliyet de gerçekleştireceğiz. Seçim sadece bir yöntemdir" diye konuştu.

"HOME-OFİS OLARAK ÇALIŞAN AVUKATLARIMIZ VAR"

Durdu Mehmet Yalçın listesinden Yönetim Kurulu Adayı avukat Mehmet Özer, kendilerinin vaatleri ile ilgili "Biz en son adaylığımızı koyduk. Baroda Değişim Ekibi'nin adaylık açıklama sebebi biz aday oluncaya kadar her iki aday tarafından da mesleği geliştirmeye yönelik proje geliştirilmemiş olması, gruplaşma olması ve bunun meslektaşlarımıza fayda getirmeyecek olmasıdır. Seçilecek başkan baromuzun 22. başkanı olacak. İlk dönemde buna özgü olarak 22 farklı somut ve yapılabilir projeler ortaya koyduk" diye konuştu.

Meslektaşlarına vaat ettikleri en büyük projeyi anlatan Özer, "Hukuk fakültelerinin sayılarının artması sebebiyle çok sayıda genç meslektaşımız oldu. Bunların birçoğu gerek maddi imkansızlıklar ve gerek iş ortamının daralması sebebiyle "home-ofis" yöntemiyle çalışmakta ve ikamet adreslerini çalışma adresi olarak göstermektedir. Avukatlar, müvekkillerle görüşmelerini kafe gibi ortamlarda yapmaktadır. Bizim meslektaşlarımıza vadettiğimiz en büyük proje "Ofisim Baro" projesidir. Kiralanabilir ofis ortamları dizayn edeceğiz, mobilyaları ve sekreteryaları içerisinde olacak. Meslektaşlarımız bir müvekkille görüşmesi, bir toplantı yapması gerektiğinde saatlik veya günlük kiralama yapabilecek ve ofis ortamına sahip olacak. Bizim amacımız meslektaşımıza dokunmaktır" diyerek, evden çalışan avukatlara yönelik tanıyacakları olanakları belirtti. 

Özer, son olarak "Biz söyleyeceklerimizi söyledik, takdir tamamen meslektaşlarımızdır. Pazartesi günü yine adliyelerde ve sahalarda yan yana ve kol kola olacağız. Sevgi, huzur ve kardeşlik içerisinde mesleğimizi icra etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi