Kayseri'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün 'il imamı' Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Davada, Boydak Holding’in aylardır talep edildiği halde 4 büyük şirketlerine ve Kayseri'de Firari FETÖ adliye İmamı Ahmet Türkmen'in benzin istasyonuna kayyum atanmaması tepki çekti. Davanın ardından Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün Twitter’dan attığı 4 ayrı tweet ortalığı karıştırdı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianame kapsamında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki gün 3. duruşması yapıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ağır yönetiminde gerçekleştirilen yargılama sonucunda, Türkiye çapında görülen benzer FETÖ davalarının aksine ilginç ara kararlar ortaya çıktı. İş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün 'Kayseri İl İmamı' Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davada, Boydak Holding’in aylardır talep edildiği halde 4 büyük şirketlerine ve Kayseri'de Firari Feto adliye İmami Ahmet Türkmen'in benzin istasyonuna kayyum atanmaması tepki çekti.

“Kayseri'de FETÖ'yü koruyup kollayan herkes alçaktır, haindir. Kayseri'deki hakim ve savcılara da Allah akıl fikir versin” 

Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün konuya ilişkin sosyal paylaşım platformu olan Twitter’dan attığı 4 ayrı tweet ortalığı karıştırdı.

Star Gazetesi Yazarı Küçük attığı tweetlerde şu ifadelere yer verdi:

Kayseri'de FETÖ'yü koruyup kollayan herkes alçaktır, haindir. Kayseri'deki hakim ve savcılara da Allah akıl fikir versin. Boydaklar mahkemede bütün Kayseri'yi tehdit ediyor. Aylardır talep edildiği halde 4 büyük şirketlerine kayyum atanmıyor. Yazıklar olsun. Kayseri'de Firari Feto adliye imami Ahmet Türkmen. Boydakların kişisel banka hesaplarındaki tedbir kalkmış. FETÖ'nün bahar dediği buydu herhalde. Yazıklar olsun bu kararı alanlara.”

BEKİR KARAHASANOĞLU İLE EKREM SARAR’IN İFADESİ DAHİ ALINMADI

Diğer yandan, soruşturma dosyasına fotoğrafları girdiği halde FETÖ’nin Firari Adliye İmamı Ahmet Türkmen, Hacı Boydak ve Mehmet Yıldız ile birlikte sık sık FETÖ oturmalarına katılan Kayserili tanınmış Müteahhitlerinden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu ile Erkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem SARAR’ın davaya ilişkin ifadelerinin dahi alınmaması dikkat çekti.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi