İL Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla 11 TIR’lık un, gıda ve çocuklar için bayramlık gönderildi.

Düzenlenen uğurlama törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İl Müftüsü Şahin Güven, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Mehmet İzci ve vatandaşlar katıldı. Uğurlama töreninin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Güven, “Hepinizin bildiği üzere Kayserimiz, hayırseverliğinin getirmiş olduğu özelliğiyle sınır ötesindeki Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sürekli yardım gönderiyor. Terörden arındırılan el-Bab, Azez, Cerablus ile Halep ve İdlib’de özellikle mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimize her ay Kayserimizden yardım gönderiyoruz. İki yıl içerisinde 400 TIR yardım gönderdik. Elhamdülillah. Şu anda yola çıkacak olan 11 TIR ile birlikte 411 TIR yardım yapmış olacağız. Bunlar, sizlerin gayret ve çabalarıyla oluyor. Bizleri yani Kayseri İl Müftülüğümüzü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesini vesile kılıyorsunuz; hepinize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, “Biz, kayıtsız kalamayız; oralarda hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Müslüman kardeşlerimizin acısına kayıtsız kalmamak, bizim imanı meselemizdir. Dünya, bu meselede bize örnek olacak bir durumda değil. Tam tersi olarak, insani sınavların kaybedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirip Müslüman kardeşlerimize kayıtsız kalmayacağız. Diyanet Vakfımıza, Diyanet Vakfı Kayseri şubesine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir gecede, siz değerli kardeşlerimle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Allah, yar ve yardımcısınız olsun” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik tarafından yapılan duanın ardından TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.











Editör: Haber Merkezi