1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'ne katılan o dönemin 61 öğrencisi savaşta şehit düşmüş, Kayseri Lisesi o yıl mezun verememişti. Kayseri Lisesi Mezunları ve mensupları Derneği Başkanı Muzaffer Çıklabakkal ve 2. Başkan Davut Güleç’in girişimleri ile Kayseri Lisesi'nde öğrenim gören 61 öğrenci ile 8 öğretmen son törenlere katılarak Sakarya Meydan Muharebesi'nin 93'üncü yıl dönümü kutlamalarında atalarının şehit düştüğü yerleri görme fırsatı buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende öğrenciler, okulun eski müdürü Tuncer Erten’in nezaretinde Faruk Nafiz Çamlıbel'in yazdığı okul marşını okudu. Bölgedeki bazı tarihi savaş alanları, tepeleri ve şehitlikleri de gezen öğrencilere Kayserili Albay Atilla Gürkan geniş bilgi verdi.

Öğrenciler Sakarya Savaşı'nın 93. yıl dönümü, Polatlı Dua Tepe'de askerlerin canlandırdığı törende protokolü ve davetlileri anıt girişinde bayrak-flamalarla karşıladı. Bu törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Levent Gök, MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu ile çok sayıda rütbeli asker ile vatandaş katıldı.

Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı tarafından hazırlanan "Sakarya Muharebesi Canlandırması" sunuldu. Topçu Okulu'nda görevli personelin rol aldığı Sakarya Savaşı canlandırması törenlerin en önemli bölümünü oluşturdu. Canlandırmanın finalinde rol alan görevliler hep birlikte sahneye gelerek Türk ordusunun zaferini haykırdı. Savaşın canlandırması sırasında top ve makineli tüfek atışları gerçeği aratmadı. Ayrıca ordunun Dua Tepe'nin alınması için yapılan çevreleme de görülmeye değerdi. Bu canlandırma törene katılan protokol üyeleri ve halkın büyük alkışını aldı. Canlandırma, Mehmetçiğin Duatepe'ye Türk bayrağını dikmesiyle sona erdi. Canlandırma yapan askerler, gösterilerinin sonunda, "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" yazılı pankart açtı. Canlandırmanın ardından tören, Türk Yıldızları'nın muhteşem gösteri uçuşları adeta büyüledi.
 
Editör: Haber Merkezi