Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Şimşek Bulvarı’nın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan başlayıp, Nalçik Bulvarı diye nitelendirilen Malatya yolu güzergâhına çıkacak olan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, bölgenin kamulaştırılmasında ve kayalık olmasından kaynaklı gecikme yaşandığını söyledi. Büyükkılıç, “Mustafa Şimşek Bulvarımızın devamı olan, her zaman konuşulan bir projemizdi. Hatırlanacağı üzere Yıldırım Beyazıt bölgesinden başlayıp, Malatya Bulvarı diye bilinen o caddeye çıkacak şekilde yapılan çalışmamız devam ediyor. Burası kayalık olmasından dolayı kaynaklı çalışmalarda, alt yapıyı oluşturma bağlamında yapılması gereken boyutlarda, kamulaştırma sürecinde ister istemez bir zaman kaybı söz konusu oldu” diye konuştu.

Kamulaşmanın tamamlandığını belirten Büyükkılıç, yolun 2023 Nisan ayında hizmete alınacağını duyurdu. Büyükkılıç, “İnşallah Mart ayının 15’inde bize teslim edilip, Nisan ayında da asfaltını yapıp, hizmete sunacağımızı buradan kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘ULAŞIMI RAHATLATACAK BİR PROJE’

Projenin öneminden bahseden Büyükkılıç, “Bu caddenin ve bulvarın önemi, Melikgazi’mizin karşısından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan başlayıp, Mustafa Şimşek Bulvarı olarak devam eden Yıldırım Beyazıt’ı geçtikten sonra Malatya yoluna bağlanan ana arterimize ulaşacak güzergâhımız tamamlanma aşamasına gelecek. Burası Sivas Caddesi’nin bir alternatifi yaklaşımından dolayı ulaşımı çok rahatlatacak bir pozisyon arz ettiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Yapılan çalışmalar şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Mustafa Şimşek Bulvarı’mız geliyor, Malatya yolu diye bilinen Nalçik Bulvarı’na bağlanıyor. Menfezler yapılıyor, köprüler geçiliyor, hakikaten alternatif bir ana arter açılıyor. İnşallah karşı tarafında da daha sonraki yapılacak çalışmalar ile Anadolu Harikalar Diyarı’na kadar gidecek bir güzergâh ve Sivas Caddesi’ne alternatif şekliyle devam eder diye umuyor ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi