Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri yemeklerin çok bilindiğini, beğenildiğini ve tariflerinin alındığını ancak yine de Kayseri Lezzet Mutfağı’nın sunulduğunu, özel mekânların bulunmadığını söyledi.

Turizmin sadece gezilecek ve görülecek alanları kapsamadığını yöresel ürün ve yemeklerin de çok önemli bir yeri olduğunu bu açıdan Kayseri turizm planlamasında Kayseri Yemekleri için çalışmaların yer aldığını belirtenBüyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gastronomi ve Mantı Festivalinin açılışa iştirak ederek şu açıklamalarda bulundu;

"Kayseri sadece bir yerleşim yeri değildir. Kayseri artık kendini aşmış bir marka ve bölge şehridir. Kayseri ismi içinde tarih, tarihi mekanlar, doğal alanlar ve sit alanları, kendine özgün sosyal ve kültürel yaşam, yemek çeşitleri, doğal sebze ve meyveleri ile bilinen, tanınan ve örnek alınan bir şehirdir. Ancak bu varlıklar yeteri kadar tanıtılamamakta ve ekonomiye kazandırılamamaktadır. Bundan böyle Kayseri yemekleri belediyenin himayesindedir. Yani her türlü tanıtımı, özel mekanların oluşturulması ve Kayseri yemekleri turizm turları düzenlenecektir. Özel sektör ile bu işin paydaşları ile artık Kayseri mutfak lezzeti sahipsiz değildir. "

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gastronomi ve Mantı festivalinin bir başlangıç olduğunu bur tür çalışmaların sık sık gerçekleştirileceğini ve festivalde emeği ve katkısı olanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi