Saadet Partisi Kayseri İl ve İlçe Teşkilatı Mısırda Mursi’ ye verilen idam cezasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Saadet partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan,Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal ve çok sayıda partililer katıldı.

Basın açıklamasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan “Mısır halkının oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi, Darbeci Sisi ve darbe destekçisi odaklar tarafından zorbalıkla iktidardan indirilerek kaçırıldı ve hapsedildi.Son olarak Mursi idam cezası ile cezalandırıldı” dedi.


Demokrasiye yapılan darbeyi protesto etmek için buradayız diyen İl Başkanı Arıkan şunları söyledi:

"Ümmet coğrafyasında uzunca zamandır devam eden zalim diktatörlüklere karşı, Müslümanlar büyük bedeller ödeyerek mücadelesine devam ediyor. Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, müstekbir güçlerin açıktan yada örtülü destekleri ile ayakta kalmaya devam etti. İnsanların üzerinde her türlü baskı araçları kullanılarak, oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalıştılar.
Mısır’da; halka dönüp ‘’İslam’ı mı istediniz, alın size darbe’’ dediler!

Mısır halkının oylarıyla seçilen CumhurBaşkanı Mursi, Darbeci Sisi ve darbe destekçisi odaklar tarafından zorbalıkla iktidardan indirilerek kaçırıldı ve hapsedildi. Son olarak Mursi idam cezası ile cezalandırıldı.
Darbe sürecine karşı insanlık tarihinin en meşru ve ahlaki direnişlerinden birini gösteren Mısır halkının yüzlercesini katleden, binlercesini de zindanlara dolduran Sisi cuntası, uyduruk gerekçelerle sözde mahkemelerinde yargıladığı kardeşlerimize idam cezaları vermeye devam ediyor.
Bizler biliyoruz ki,Türkiye yakın tarihinde binlerce kardeşimizi ve âlimlerimizi elimizden çalan İstiklal Mahkemeleri gibi, Mısır darbe mahkemeleri de hukukun değil zulmün payidar olması için diktatörlerin emir erliğini yapmaktadırlar.


İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkını ve Müslüman kardeşler teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz. Mısır’da ,Suriye’de, Filistin’de ve tüm dünyada müstekbirlere karşı direnen onurlu kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olduğumuzu ifade ediyor, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ilan ediyoruz.
Müslümanlar olarak kendi irademize sahip çıkmak, kardeşlerimizle dayanışmamızı artırmak, gücümüzü azaltacak ayrılıklardan, çekişmelerden kaçınmak zorundayız."


HABER:SELAHATTİN KARAKOÇ


Editör: Haber Merkezi