Kurban bayramı yaklaşıyor alış-verişler artıyor ve dolayısıyla da sebze meyve fiyatlarında değişim bekleniyor. Bu değişimler ise Kayserilileri pek mutlu etmeyeceğe benziyor.

Yaz mevsiminin son günlerinde sebze ve meyve fiyatlarındaki yükseliş, tüketiciyi de, satıcıyı da memnun etmemişti. Sebze rekortmeni olan limondaki artış ise oldukça fazlaydı. Limon fiyatlarının düşeceğini belirten Kayserili Esnaf Kılıç Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla fiyatların yüzde on civarında artacağını söylüyor.

Meyvelerin Kralı muz ve armut, sebzenin ise salatalık ve fasulye oldu

Meyve rekortmenleri muz ve armut olurken sebzede ise salatalık ve fasulye ön planda. Muz ve armutun satış fiyatları 5 TL iken, salatalık ve fasulyenin fiyatları ise 3.00-3.50 TL arasında değişiyor.

Kayseri’de bir manavda çalışan Kılıç Şahin, sebze meyve fiyatları hakkında bilgi veriyor: “Sebze ve meyve fiyatları şu anda hesaplı. Ama satıcılar için hesaplı halkımız için aynısını söyleyemem. Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle de önümüzdeki haftalarda özellikle fiyatlarda yüzde 10 oranında artış olacağını tahmin ediyoruz. Bu da haliyle vatandaşlarımızı memnun etmeyecektir.”

Şahin, en yüksek olan ürünlerin ise kilosu 5 TL den satılan muz ve armut olduğunu, şeftalinin fiyatının önümüzdeki günlerde yükseleceğini limonun ise düşüş yaşayacağını ifade ediyor.



Şu an ki fiyatlar ise şu şekilde:

--Elma..........3.00-4.00 TL
--Erik............4.00 TL
--Domates.....2.50 TL
--Salatalık.....3.00 TL
--Biber..........2.50 TL
--Fasulye.......3.50 TL
--Soğan.........1.25 TL
--Patlıcan.......1.50 TL
--Üzüm..........2.00-3.00 TL

Satıcılar her ne kadar fiyatların ucuz olduğunu savunurken, vatandaşlar alım gücünün azaldığını, pazardaki fiyatların yüksek olması nedeniyle her istenilen sebze veya meyvenin alınamadığından oldukça şikayetçi.
Editör: Haber Merkezi