TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla düzenlenen toplantıda, Kayseri'ye Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi yapılması kararı alındı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Vali Orhan Düzgün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Vekili Serdar Öztürk, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Kayseri Defterdarı Mehmet Özefe, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mimarsinan Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Halit Özkaya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mahmut Alak ile meslek odalarının yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.


Kayseri'de düzenlenen mobilya ve tarım fuarlarının ilgi gördüğünü hatırlatan Vali Orhan Düzgün, mevcut fuar alanının ihtiyacı karşılamadığını ve yeni bir kongre ve fuar merkezinin yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.


Almanya'da, ortalama büyüklükte bir şehrin, fuarcılık sektöründen kazandığı yıllık gelirin, 1 milyar avro civarında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu da, Kayseri'ye de yakışan bir kongre ve fuar merkezinin yapılmasının çok önemli olduğuna işaret etti.


Yapılması düşünülen Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezine ilişkin bilgi ve görsellerin de sunum eşliğinde paylaşıldığı toplantıda, kongre ve fuar merkezinin yapılmasına ilişkin TOBB'un da katılımlarıyla anlaşmaya varıldı. Toplantıda, merkezin yapılabileceği alternatif arsalar konusunda da değerlendirmelerde bulunularak, konunun başta belediyeler olmak üzere, ilgili kurumlar arasında çalışılması kararı çıktı.

Editör: Haber Merkezi