7 dalda 50'ye yakın eserin katıldığı yarışmada dereceye girenler belli oldu. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun jüriliğinde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Jüri Başkanlığını Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ’ın yaptığı toplantı 21 Mayıs 2021 Cuma günü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Yapılan Jüri oylaması sonrasında;  Fotoğraf dalında; Anadolu Ajansı’ndan Ergün Haktanıyan, Görsel Haber dalında; Kanal 38’den Gizem Abatay,

Yazılı Haber dalında; Anadolu Ajansı’ndan Murat Asil,

Araştırma-İnceleme-Röportaj dalında; Gerçek Haber Gazetesi’nden Samed Aydın Sun,

TV Haber Programcılığı dalında TV 1’den Şeyda Tuba Çalapverdi, Sayfa Düzeni (Mizanpaj) dalında; Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’nden Muhammed Kösedağ ve Yazılı - Görsel Spor Haberi dalında Gazete Kayseri’den Erhan Kan birinciliği elde ettiler.

Ayrıca; Basın müzesi çalışmaları nedeniyle Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’nden Selma Kara’ya jüri kararı ile “VELİ ALTINKAYA ÖZEL ÖDÜLÜ” verilmesine karar verildi. Şeyda Aşatır ve Mehmet Altındağ ise jüride yer almaları nedeniyle yarışmadan çekilmişlerdir.Buna göre dereceye giren yarışmacıların ödüllerinin takdim edileceği törenin tarih, yer ve saati daha sonra duyurulacaktır.

KÖSEDAĞ KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yarışmaya meslektaşlarının büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Bütün katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Dereceye girenleri de tebrik ediyorum" dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin kendi misyonunu en iyi şekilde devam ettirdiğini belirten Başkan Kösedağ, "Kayseri'de medya sektörü her ne kadar sıkıntı içinde olsa da kendi küllerinden doğmayı bilen bir güçtedir. Düzenlediğimiz yarışmaya olan ilgi de bunu göstermektedir. Bu bağlamda yarışmaya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde daha geniş kapsamlı farklı bir formatla ödüllü yarışmalar organize etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İŞTE DERECEYE GİREN YARIŞMACILLAR

HABER (YAZILI)

BİRİNCİ MURAT ASİL Anadolu Ajansı

İKİNCİ EREN KAN İhlas Haber Ajansı

ÜÇÜNCÜ Ödüle layık eser bulunamadı.

HABER (GÖRSEL)

BİRİNCİ GİZEM ABATAY Kanal 38

İKİNCİ ABDÜSSAMED KARATOPRAK Kay TV

ÜÇÜNCÜ ŞEYMA TAĞAR Kent Türk

SPOR HABERİ (YAZILI-GÖRSEL)

BİRİNCİ ERHAN KAN Gazete Kayseri

İKİNCİ ŞEVKET TEKİN Kayseri Haber

ÜÇÜNCÜ NACİ GÜLTEKİN ŞEKER Hunat TV

MİZANPAJ (TASARIM)

BİRİNCİ MUHAMMED KÖSEDAĞ Kayseri Anadolu Haber

İKİNCİ EKREM NAZLI Kayseri Anadolu Haber

ÜÇÜNCÜ ABDULLAH YİĞİT Haber 38

FOTOĞRAF

BİRİNCİ ERGÜN HAKTANIYAN Anadolu Ajansı

İKİNCİ HUZEYFE ULU Kent Türk

ÜÇÜNCÜ ALİ GÖÇ İhlas Haber Ajansı

ARAŞTIRMA-İNCELEME-RÖPORTAJ

BİRİNCİ SAMED AYDIN SUN Gerçek Haber

İKİNCİ EMİNE DUYAN, ZAHİD TÜZÜN

ÜÇÜNCÜ ENES ÜNLÜ Kent Türk

TV HABER PROGRAMCILIĞI

BİRİNCİ Ş. TUBA ÇALAPVERDİ TV 1

İKİNCİ HALİME DEMİR Kent Türk

ÜÇÜNCÜ SERAP MUCUK Kanal 38

Editör: Haber Merkezi