Kocasinan Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel arasında geçen sert tartışmalara sahne oldu. MHP'li Meclis Üyesi Yücel'in, Kocasinan sınırları içerisinde bulunan ve vatandaşı mağdur eden üst geçit inşaatlarının akıbeti ile meclise son dakika ek gündem maddesi olarak getiren Kocasinan Belediyesi'nin 50 Milyon (Trilyon) TL kredi kullanma talebi için yetki istemesi üzerine konuşma talebinde bulunması olay yarattı. İşte Kayseri Yerel Haber farkıyla yaşanan gelişmeler ve tartışmanın perde gerisindeki çok çarpıcı ayrıntılar....
Kocasinan Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantı yapıldı. Almanya gezisinden ayağının tozuyla gelip meclis toplantısına katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel arasında gergin anlar yaşandı.

KAZIM YÜCEL, KÖPRÜ İNŞAATLARI VE 50 MİLYON TL KREDİYİ SORMAK İÇİN SÖZ İSTEDİ
Kocasinan sınırları içerisinde bulunan ve vatandaşı mağdur eden üst geçit inşaatlarının akıbeti ile meclise ek gündem maddesi olarak getiren Kocasinan Belediyesi'nin 50 Milyon (Trilyon) TL kredi kullanmak için yetki istemesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, konuşma yapmak için söz istedi.

ÇOLAKBAYRAKTAR, YÜCEL'E SÖZ HAKKI VERMEDİ
Aynı zamanda meclis toplantısını yöneten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'dan tam bu esnada hiç alışılmadık bir tepki geldi. Yücel'e söz hakkı vermeyen Çolakbayraktar, gerekçesinde "Gündemle ilgili ne konuşacaksınız buyurun konuşun ama gündemi aşacak konular bu saatten sonra uygun değil. Kocasinan Belediyesi'nin faaliyetlerinden bahsetmiyorsunuz genel siyaset yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"HALKIN SORUNLARININ ÇÖZÜM YERİ MECLİSTİR"
Çolakbayraktar'ın bu çıkışına "O zaman sizinde gündem dışı konuşmalarınızı biz dinlemek zorunda değiliz" sözleriyle yanıt veren Yücel, kendisinin siyaseten bu göreve seçildiğini ve halkın sorunlarının çözüm yerinin meclis olduğunu ve sorunların konuşulması gerektiğini savundu ve Çolakbayraktar'ın talimat aldığını öne sürdü.
"SİZİN İLE KOALİSYON KURACAĞIZ NASIL ANLAŞACAĞIZ"
Toplantının sonuna doğru söz isteyen bir diğer meclis üyesi Hayri Solak'ın ise "Sizin ile koalisyon kuracağız nasıl anlaşacağız" şeklinde ifadeler kullanması ortamda kısa süreli sessizliğe neden oldu.

İŞTE O ÇARPICI DİYALOG
Daha sonra toplantıyı kapatan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar kürsüden inerken doğrudan MHP'li meclis üyelerinin oturduğu yere yöneldi. Bu esnada da MHP'li meclis üyesi Kazım Yücel ile tartışmayı süren Çolakbayraktar ve Yücel arasında şu çarpıcı diyalog yaşandı:
"-Ahmet Çolakbayraktar : Bizde hiç bir şekilde gerginlik olmaz.
-Kazım Yücel :Konuşma hakkı vereceksiniz hiç şansınız yok. Ben her yerde konuşurum.
-Ahmet Çolakbayraktar : Konuşabilirsiniz.
-Kazım Yücel : Sayın Başkan, siz seçilerek buralara gelmiş bir insanın sözünü kesemezsiniz. Ben bize gönül verip oy veren, binlerce vatandaşımız adına burada konuşuyorum.
- Ahmet Çolakbayraktar : Benim basının önünde konuşacak bir şeyim yok.
-Kazım Yücel : Seçilmiş insanın konuşmasına engel olamazsanız !"

OLAYIN FİTİLİ, TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINDA ATEŞLENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, bir önceki Temmuz ayı meclis toplantısında, Özhaseki'nin çalışma ekibini 6 ay sonra değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i eleştirmişti. Yücel, o toplantıda ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın kavgalı oldukları için konuşmadıklarını iddia etmiş, aradan geçen bunca süre zarfında ise bu iddiaya her hangi bir yalanlama gelmemişti.

ÇOLAKBAYRAKTAR TALİMAT MI ALDI?
Temmuz ayı meclis toplantısında Yücel konuşurken gayet rahat tavırlar sergileyen Çolakbayraktar'ın Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Yücel'e olan tepkisi ise çeşitli çevreler tarafından "Başkan Çolakbayraktar, MHP'li Meclis Üyesi Kazım Yücel'i konuşturmamak için talimat almış" şeklinde yorumlandı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN - SELAHATTİN KARAKOÇ
 
Editör: Haber Merkezi