Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde, düzenlenen Türkiye Gençler KİCK BOKS şampiyonası elemelerine katılmak için Isparta’dan araçlarıyla yola çıkan, Isparta KİCK BOKS takımı, elverişsiz hava şartları nedeniyle yolda kaldı. Sarız’ın Büyük Söbecimen bölgesinde, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan sporcuları, Sarız Belediyesine ait ekipler kurtardı. Kar kalınlığının yüksek olduğu bölgede belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu da kurtarılan sporcular Sarız İlçe merkezine getirildi.

Edinilen bilgiye göre ev sahipliğini Afşin Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yaptığı, Türkiye Gençler KİCK BOKS şampiyonası elemelerine katılmak üzere Isparta’dan Afşin’e giden Isparta KİCK BOKS Takımı akşam saatlerinde etkisini artıran ve sabaha karşıda buzlanma nedeniyle Sarız-Büyük Söbecimen Karayolu mevkiinde mahsur kaldı. Kötü hava şartları ve kar nedeniyle araçlarıyla birlikte mahsur kalan sporcuların belediyeyi aramasıyla Belediye ekipleri, sporcuları mahsur kaldıkları bölgeden kurutarak ilçe merkezine taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sarız Belediye Başkanı ve CHP Sarız Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Eroğlu, olumsuz hava şartları nedeniyle Büyük Söbecimen yakınlarında mahsur kalan Isparta KİCK BOKS Takımına ait 21 sporcuya ve takım antrenörüne sahip çıktı. Başkan Eroğlu’nun talimatı üzerine belediye ekipleri tarafından kent merkezine getirilen Sporcular, belediyeye ait misafir hanede konakladılar.

Karayolunun güvenli hale gelmesinin ardından İlçeden ayrılan Sporcular, kendilerini misafir eden ve ilgilenen Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’na, kendilerine yardımcı olan ve ilgilenen belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi