NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, dekanlar, öğretim üyeleri ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak katılım gösterdiği konferansta Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci “106. Yılında Çanakkale Ruhu” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kilci, Çanakkale Zaferine giden tarihi süreci, bu coğrafyada yaşananları, Türk askerinin ve milletininÇanakkale Savaşı’ndadüşman kuvvetlerine karşı vermiş olduğu mücadeleyi ve göstermiş olduğu kahramanlıklarını anlattı. Bu vatan için her şeyini ortaya koyanları anlamanın önemli olduğunu vurgulayan Kilci, “Memleket sevdasının yaşı yok. Her Türk evladının hayatında bir defa da olsa oraya gidip görmesi, sadece görmesi değil yaşaması, sadece o da değil, gelecek nesillere aktarması çok önemli bir vazifedir. Vatanı gelecekte emanet edeceğimiz gençler bu güzel yurdumuzda, cennet vatanda emanete sahip çıkıp abide dikecek olan sizlersiniz”dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güneyise sunumundan dolay Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci’ye teşekkür ederek, “Bu toprakları bizlere vatan yapan ve Çanakkale’yi geçilmez yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi