Avrupa Birliği’nde Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD) Başkanı Mehmet Barak, numara taşıma uyarı tonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Barak, numara taşıma uyarı tonu ile ilgili BTK'nın kararını desteklediklerini belirterek, “Numara taşıma uyarı tonu ile ilgili mevcut uygulama, tüketicinin ve rekabetin korunmasına aykırı olan, “telefonum dinleniyor” izlenimi veren, “çağrı cevaplarını geciktiren, yanlış anlamalara sebebiyet veren rahatsız edici” bir faaliyettir’’ dedi.

Piyasa ekonomisinin geliştirilmesi için derhal düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Barak, ‘’Bugün dünyada da uyarı tonunu kullanan sınırlı sayıda ülke bulunduğunu ve bu ülkelerde de rahatsızlık yarattığı yönünde görüşlerin değerlendirilip alternatif çözüm önerilerinin tartışıldığını ve kaldırıldığını gözlemliyoruz. Bize göre, uyarı tonu uygulaması, tüketicinin operatör değiştirme bağımsızlığını etkilemesi sebebiyle, rekabetin önünde büyük engel oluşturmaktadır. Bu çerçevede tüm kullanıcılara uygulanan uyarı tonunun kaldırılması ve sadece talep eden kullanıcıyla sınırlandırılması ile; rekabetin önündeki bir engelin daha kaldırılmış olacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.
“BTK’nın kararını destekliyoruz”

BTK’nin uyarı tonunu kullanıcı talebine bırakma kararını desteklediklerini belirten Mehmet Barak, ‘’ Bu karar rekabetin etkinleşmesine katkı sağladığı ve tüketici özgürlüğünü arttırdığı için uygun olduğunu düşünmekteyiz’’ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi