Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir Vakıflar haftası nedeniyle yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Seçilir, “ Vakıf geleneği ve medeniyetini muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmaya görev edinen, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayla vakıf bilincini toplum ve özellikle gençlere aşılamayı düstur edinen vakıflar olarak mayıs ayının ikinci haftasında kutladığımız Vakıf Haftasını bu yıl “Vakıf medeniyetin de sosyal politikalar, sosyal yardımlar ve paylaşma geleneği” teması ile kutluyoruz. Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Vakıflar Haftası etkinliklerimizin içerisinde; Şube müdürümüz Taha Demirci tarafından Kayseri’de Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mahzemin İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere vakıf haftası ile ilgili konferans verilmiştir.

Vakıf kültür varlığı olan Selçuklu Uygarlığı Müzesi (Gevher Nesibe Hatun müzesi) öğrencilere gruplar halinde gezdirilerek tanıtımı yapılmış ve öğrencilerimize vakıf medeniyetini aşılamak için Vakıf Kültür Yayınlarından kitaplar hediye edilmiş ve ikramlık dağıtılmıştır. Vakfedenlerin ruhuna Kuran Kursu öğrencilerimiz tarafından Hatimler okunmuştur. Kayseri Cami Kebir Camiinde, Kırşehir Lale Camiinde, Nevşehir Kurşunlu Camiinde ve Niğde Dışarı Camiinde Cuma namazından önce Hatim duaları yapılmış ve Mevlidi Şerif okutulmuş tüm camilerde hutbe ve vaazlarda vakıf medeniyetinde sosyal politikalar, sosyal yardımlar ve paylaşma geleneği teması işlenerek adı geçen camilerimizde yüzlerce vatandaşımıza Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün hazırlattığı mevlid şekeri ikramı yapılmıştır.

Kayseri de El Hac Nasrullahzade Vakfı tarafından muhtaçlara un dağıtımı yapılmıştır. Kayseri Cami Kebir Camii bahçesinde Mülhak El Hac Nasrullahzade Vakfı tarafından halkımıza lokma tatlısı ikramı yapılmıştır. Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Sayın Ahmet Taş tarafından yerel televizyonlarda hafta etkinlikleri ile ilgili televizyon sohbet programları düzenlenmiştir. Kızılay iletişim merkezinde Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanımız Sayın Mehmet Hüsrevoğlu tarafından vakıf haftası ile ilgili sunum yapacaktır. İÇEM Vakfı katkılarıyla 3.000 adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Vakıf haftası etkinliklerimiz hafta sonuna kadar devam edecektir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi