CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, Kayseri Yerel Haber Editör'ü Selahattin Karakoç'a özel verdiği röportajda çok çarpıcı konulara değindi. Röportaj esnasında aday adaylı sinyalleri de veren Akdağ, CHP Kayseri'de milletvekili adayları belirlenirken ön seçim yapılmasının başarı getirmeyeceğini söyledi. 
İşte Kayseri Yerel Haber Editör'ü Selahattin Karakoç'un yaptığı o çok özel röportaj:

SORU: SEÇİMLERE NASIL BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDESİNİZ?

CEVAP:
"Önümüzdeki 2015 seçimleri artık Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olacaktır. Kayseri'de örgütlerimiz çok zayıf bu yapıyı kuvvetlendirmemiz lazım. Bu seçimlerde en az 500 tane kadın ile yola çıkmalıyız. Her mahallede bir kadın başkan seçeceğiz. Temsilci mantığını ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Bizim kadınlarımızın ekonomik özgürlükleri yok çalışmıyorlar. Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Evde oturun 5 çocuk yapın', kömürü geliyor, yiyeceği geliyor, maaşı geliyor. Bu durumda 'Çalışmaya ne gerek var' diye düşünülüyor. kadında sosyal yaşam yok, seçim vakti geldiğinde de 'Eşim nereye oy verirse bende oraya oy veririm' diyor. Kimisi de 'eşim önde gider, ben arkadan gelirim' diyor. Bir kadın ve bir erkek neden yan yana gitmesin? Kadınların mutlaka okutulması lazım. Bu seçimlerde dünya haritasını göz önüne alacaklar, ya batıyı seçecekler, yada doğuyu seçecekler!"

SORU: CHP'YE OY VERECEK HALKI NASIL SANDIĞA GÖTÜRECEKSİNİZ?

CEVAP:
"Ev ev, kapı kapı dolaşmamız lazım. Biz eşitliği savunuyorsak mutlaka beraber olmalı tüm faaliyetleri kadın erkek birlikte yürütmeliyiz. "

SORU:SİZİN KAFANIZDAKİ CHP'DEKİ MİLLETVEKİLİ ADAY PROFİLİ NEDİR?

CEVAP:
"Şu ana kadar tek bir aday adayı çıktı. Feyzullah Keskin bey geçmiş dönemlerde de parti içerisinde mücadele veren bir kişidir. Bizim düşüncemiz mutlaka Milletvekili adayımızın CHP'nin içerisinden çıkmasıdır. Yani aday adaylarının emek vermiş aktif üyelerden seçilmesi lazım.Ben 2002'den beri Kayseri'deyim öyle başka bir partiden gelen bir milletvekilinin Kayseri'ye faydası olmamıştır. Kayseri'nin içinde yetişmiş, partiye faydası olacak kişilerin milletvekili olmasını istiyorum. Bizim partimizin AKP kadar maddi imkanları yok. Bizim milletvekili adaylarımızın da mutlaka partiye bir katkısı olması lazım. Geçmiş dönemlerde bazı milletvekili adayları hiç para harcamadan direk aday olmuşlardır. "

SORU: CHP'DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BELİRLENİRKEN NASIL BİR YÖNTEM İZLENMELİDİR?

CEVAP:
"Şimdi tabi herkesin Kayseri'de istediği ön seçimdir. Sayın Kılıçdaroğlu en doğrusunu yapacaktır ben ona inanıyorum. Çünkü bize daha önce gönderdiği adayları da biz başımızın üstünde taşıdık. Çünkü bizim bilmediğimiz neden olabilir. Onun daha iyi bildiği bir şeyler olabilir. Genel merkezin de gönderdiği adayı biz bağrımıza basmaya mecburuz. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Ben CHP'nin başarışa ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Ama maddi imkanları olan milletvekillerinin de partiye katkı sunmalarını isterim. Ön seçim başarı getirmez. Merkez yoklaması ile ortaya çıkacak isimler daha yararlı olacaktır. Başka bir partide olan kişilerde bu eğilim yoklamasında çıkabilir. "

SORU: SİZİN KAFANIZDA CHP KAYSERİ'DEN ADAY ADAYI OLMAK GİBİ BİR FİKRİNİZ VAR MI?
CEVAP: "Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Tabi herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Ben aday adayı olup seçilebilirsem Kayseri'ye faydalı olacağıma inanıyorum. "

SORU:VARSAYIMDAN YOLA ÇIKARSAK SİZ ADAY ADAYI OLDUNUZ KAYSERİ HALKINA NE GİBİ VAATLERİNİZ OLUR?
CEVAP: "Ben milletvekili maaşını istemiyorum. Ben seçilirsem maaş almayacağım aldığım maaşı Kayseri halkına harcayacağım. Çok zeki çocuklara aldığım milletvekili maaşıyla burs vereceğim. Öncelikle Kayseri'ye bir kız yurdu yaptırmayı düşünüyorum. Okul çağındaki kız çocuklarımız burada cemaatin kucağına düşmesin istiyorum. Ben bütün günümü Kayseri'de geçirmek istiyorum. "


Editör: Haber Merkezi