AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri’deki seçim çalışmalarının yanı sıra parti genel merkezinin görevlendirmesi üzerine farklı illerde de seçim çalışmalarına katılıyor. Çorum’da bir dizi etkinliğe katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Özhaseki, özellikle terörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özhaseki, terörün belinin kırıldığını ve bu mücadelenin devamı halinde birkaç ayda terörün biteceğini söyledi.
               AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Çorum’da Çorum Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin toplantısında iş adamlarıyla, Yerel Yönetimler Teşkilat Buluşmasında partilileriyle, Diyanet Sen’in toplantısında din adamlarıyla, bazı açılış ve çarşı ziyaretinde de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
"HALK İSTİKRAR VE GÜVEN İSTİYOR"
               İş adamlarıyla yaptığı toplantıda iş dünyasının istikrar, güven ve bunu sağlayacak güçlü bir iktidar istediğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Koalisyonların ve zayıf hükümetlerin nelere mal olduğunu en iyi iş dünyası biliyor. Seçimlere az bir süre kala istikrarın, toplumsal güvenin ortaya çıkacağı bir sonucun çıkmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.” dedi.
"2 BİN 500 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
               Çorum Belediye Başkanı ve milletvekillerinin de katılımıyla bazı ilçeleri de ziyaret eden Mehmet Özhaseki, katıldığı program ve ziyaretlerde özellikle terörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 40 yıldır devam eden terörle mücadelede son aşamaya gelindiğini belirten Özhaseki, şunları kaydetti: “Kırk yıldır bu belayı çekiyoruz. Tam 9 başbakan, 7 cumhurbaşkanı değişti. Terör dün başlayıp da bugün devam eden bir şey değil. Eskiden buraya yatırım yapılmıyor, insanlara baskı yapılıyor, dili konuşturulmuyor, bundan dolayı da gençler dağa çıkıyor diye bir söylem dile getirilirdi. Son 10-12 yıllık iktidarımız döneminde bunların hiç birisi kalmadı. Peki hala niye dağa çıkılıyor? Çünkü bunlar piyon. Türkiye üzerinde hesapları olanlar tarafından kullanılıyorlar. Buna da hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti izin vermez. Son 3-4 aydır etkili bir şekilde mücadele ediliyor. 2 bin 500’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Şimdiye kadar onların en büyük güç kaybı oldu. Bu mücadele böyle devam ederse birkaç ay içinde terör biter.”
"MHP VE CHP DOĞUDA YOK"
Türkiye’nin 81 ilinde var olan tek partinin AK Parti olduğunu da belirten Mehmet Özhaseki, HDP’nin Güneydoğu’da rakip olarak bir tek AK Parti’yi gördüğünü ifade etti. Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’nin terörün daha fazla yaşandığı Doğu ve Güneydoğu’daki illerimizde aldığı oyun ortalaması%4,5. Tunceli’yi çıkarsanız%1,5’e düşüyor. MHP’nin oyu kaç derseniz o da%1,5. HDP’nin batıda ne kadar olduğu da herkesin malumu. CHP ve MHP doğuda yok. HDP batıda yok. İki parti olmuş batının partisi, bir parti olmuş doğunun partisi. Oysa AK Parti bu ülkenin doğusunda da batısında da güneyinde de kuzeyinde de var. AK Parti bu ülkenin her karış toprağında var.”
               Kasım seçimlerinde ülkenin huzuru ve refahı için tek başına güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Özhaseki, istikrarın sürmesi ve güçlü iktidar için destek istedi.
Editör: Haber Merkezi