Açıklamada, “2016 yılı 12. ayında alınan sadece köfte numunesinden yüzde 1 oranında tek tırnaklı etine rastlandığı tarafımıza bildirilmiştir. Firmamız günde 10 kg köfte yapmaktadır, bu miktarın rapora göre katkı miktarı olan yüzde 1'e göre 100 gr'a tekâmül etmektedir” denildi.

HACI BABA’NIN KÖFTESİNDE TEK TIRNAKLI (AT,EŞEK) ET TESPİT EDİLMİŞTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen firmaları açıklamış, Kayseri’de 12 firmanın ayıplı mal sattıkları ortaya çıkmıştı. Bu firmalardan Hacıbaba Et Lokantası’nda Köfte (Dana - Kuzu Eti)’de Tek Tırnaklı Eti tespiti yapılmıştı.

“40 YILDIR KAYSERİ HALKINA HİZMET VERİYORUZ”

Lokanta’dan yapılan açıklamada, 40 yıldır Kayseri halkına hizmet verdikleri hatırlatılarak, “Bu süre zarfında 100'lerce defa Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlenmiş ve bu denetlemelerden işletmemize hiçbir ceza verilmemiştir” denildi.

“100 GRAMIN EKONOMİK DEĞERİ VE GETİRİSİ YOKTUR”

2016 yılı 12. ayında alınan sadece köfte numunesinden yüzde 1 oranında tek tırnaklı etine rastlandığı taraflarına bildirildiği söylenen açıklamada, “Yapmış olduğumuz itirazlar sonucu konu Adliye’ye intikal etmiş ve halen Kayseri 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava devam etmektedir. Yargılama sonucu muhterem halkımızla paylaşılacaktır. Firmamız günde 10kg köfte yapmaktadır. Bu miktarın rapora göre katkı miktarı olan yüzde 1'e göre 100 gr'a tekâmül etmektedir. 100 gramın ekonomik değeri ve getirisi yoktur. Taktir muhterem halkımızındır” denildi.

Editör: Haber Merkezi