Pınarbaşılılar Derneği’nin 6’ncı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Eren Maraşlı tek aday olarak seçime girdi. Maraşlı’nın yönetim listesinde Muzaffer Akdemir, Emine Polat, Mehmet Emin Genel, Hatice Maraşlı, Fatih Uğurlu, Alpay Avşar, Tolga Çalışkan,, Ayhan Akpınar ve Sami Akaya yer aldı.

PINARBAŞILILARIN HİZMETKARI OLACAĞIZ

Üyelere seslenen Başkan Maraşlı, “Kıymetli hemşerilerim derneğimiz 2006 yılında kurulmuş ve ilçemiz olan Pınarbaşımıza Yüksekokul yapmak amacıyla kurulmuştur ve bu amacını da gerçekleştirmiştir. Bu Yüksek okulu gerçekleştirme de en büyük ve en fazla emeği sağlayan hayır sahibinin Sayın Cahit Yalçındır bizler sadece ilçemiz olan Pınarbaşı’ya yüksek okul yapması için Sayın Cahit Yalçın beye elimizden geldiği kadar destek olduk ve bu desteği de kendisinin her zaman yanında olarak bizlerden istediği proje,arsa yeri ve benzeri her şeyi Pınarbaşı ilçemizdeki yetkililer ve Kayseri merkezdeki yetkililerden destek alarak gerçekleştirdik. Hayır sahibimiz Sayın Cahit Yalçının özellikle Pınarbaşı ilçemize yüksek okul yapması için biz dernek olarak ve dernek başkanı olarak kendilerini bizzat ikna ettik. Yüksek okulun Pınarbaşı ilçemize katkısı olup olmadığını siz hemşerilerim karar verin lütfen.

Kıymetli hemşerilerim bundan sonra birinci önceliğimiz Kayseri’de yaşayan hemşerilerimize hizmet etmektir. Çünkü biz Kayseri merkezde kurulu bir derneğiz ve Kayseri merkezde yaşayan 350-400 bin yakın hemşerimize hizmet etmek için varız ve bundan sonra da hemşehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunu söylerken Pınarbaşı’da yaşayan ve Pınarbaşı köylerinde yaşayan hemşerilerimiz de başta baş tacımızdır elimizden geldiği kadar o hemşerilerimize de hizmet etmeye devam edeceğiz.Ben mesleğe 1999 yılında başladım Pınarbaşı ile ilgili Pınarbaşılılar Derneği ile ilgili çalışmalarımı 2000 yılında başladım yaklaşık 20 yıldır üye,yönetim kurulu üyesi dernek başkanı benzeri kurullarda yer alarak neredeyse 20 yıldır hizmet etmeye çalışıyorum. Sevgili hemşerilerim bu 20 veya 21 yılın çoğunu Pınarbaşı ile ilgili her platformda yer alarak ve hizmet ederek geçirdim. Pınarbaşı ve Pınarbaşılılar Derneğine hizmet etmek benim yaşantımdan her zaman onur duyduğum anılarım ve yaşantımdır. Kıymetli hemşerilerim bizler dernekte sadece hizmet etmek için yer aldık ve sadece hizmet ettik. Kıymetli hemşerilerim Cenabı Allah nasip etti tekrar sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğim. Bizler biliyorsunuz yıllardır dernekte Pınarbaşı‘da yaşayan hemşerilerimize Pınarbaşı köylerinde yaşayan hemşerilerimize ve Kayseri merkezde yaşayan tüm hemşerilerimize başkanlık yapmadık onların hizmetkarı olduk ve bundan sonra da tüm hemşerilerimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Kayseri merkezde yaşayan 350 400 bin hemşerimizin sesi olacağız sesi olmaya da devam edeceğiz. Dünyada nerede bir Pınarbaşılı varsa bizlerden yardım destek istiyorsa biz onların hizmetkarı olacağız.

Bizler bu dernekte yöneten gibi değil hep bir çalışan gibi hareket edeceğiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da derneğimizin hizmetlisi olmaya ve insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yönetim kurulumuzda asil hariç tüm üyelerde değişikliğe gittik teklif ettiğimiz tüm hemşerilerimiz bizimle birlikte yönetimde yer aldı hepsine huzurunuzda Allah razı olsun diyorum teşekkür ediyorum. kurullarımızda çok değer verdiğimiz önceden belli bizimle olan kıymetli hemşerilerimize tekrar kurularımızda görmek istedik tekrar isimlerini kurullarımıza olurlarını alarak yazdık kendilerine teşekkür ediyorum. Kurullarımıza Pınarbaşı ilçe merkezi ve mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizin yer almasını sağladık.Bugüne kadar altı genel kurul yaptık genel kurulda da bizimle olan derneğimizin kurullarında yer alan tüm hemşerilerime kardeşlerime teşekkürü borç bilirim. Bugüne kadar derneğimiz kurullarında yer alan hemşerilerimiz içerisinde belediye başkanı olanlar belediye meclis üyesi olanlar il genel meclis üyesi olanlar ve üst düzey bürokrat olan çok arkadaşımız yer almıştır onlara da geçmiş hizmetlerinden dolayı huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bugünden sonra da kıymetli hemşerilerim sizlere elimizden geldiği kadar kimseden korkmadan sadece ve sadece hizmet etmek için çalışacağız.” Dedi.

TARAFSIZ ŞEKİLDE DERNEĞİ YÖNETECEĞİZ

Maraşlı, “Kıymetli hemşerilerim bizler yine projelerimizle varız bundan önce eğitimle ilgili camilere yaptığımız hizmetlerle ilgili okullara yaptığımız hizmetlerle ilgili park bahçelere küçük çaplı hizmetler ilgili ilçemiz mahallelerimizin güzelleşmesi ile ilgili projeler geliştirdik ve hayır sahipleri ile derneğimize bir kuruş girdirmeden gerçekleştirdik. Bizler bu hayırları yaparken hayır yapılan yerlerde oranın yetkilisi muhtarsa muhtarla hayır sahibini bir araya getirdik okul müdürü ise okul müdürü ile hayır sahibini bir araya getirdik Belediye başkanı ise belediye başkanı ile hayır sahibini bir araya getirdik ihtiyaç olan her yerde ihtiyacı tespit ettik hayır sahibi ile ihtiyaç sahibi olanı bir araya getirdik ve bu hayırların yapılmasına dernek olarak sadece aracı olduk bu hayırlı hayırların yapılmasına vesile olduk hayrı yapanla hayıra ihtiyaç olana vesile olduk bir araya gelmelerini sağladık ortaya çok güzel eserler çıkardık.Bizler Kayserimizde camilerimizin restorasyonu halı ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarında hayır sahiplerini bularak destek olduk yine okullarımızın ihtiyaçlarını da hayır sahiplerini bularak destek olduk yine Park bahçe malzemeleri konusunda ihtiyaç duyan muhtarımız yetkilimiz kim ise onlara yardımcı olduk. Bizler bu yapılan çalışmalarda sadece vesileydik bundan sonra da sadece vesile olacağız.Derneğimize para girdiremeden hayır isteyen ve hayır sahibini bir araya getirip bundan önce yaptığımız gibi sadece arada vesile olacağız ve bu hayırların yapılmasını sağlayacağız. Bizler kongreden sonra yeni süreç yeni çalışmalarda yer alacağız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kimsenin tarafı değil tarafsız bir şekilde Pınarbaşılılar Derneği’ne yöneteceğiz ve tarafsızlığımızı devam ettireceğiz. 2024’e kadar görev alacak yeni yönetim kurulumuzu ve tüm kurullarımızı tebrik ediyorum hayırlı olsun diyorum bu zor ve meşakkatli kurullarımızda görev alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.Bu genel kurulumuzun vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yetkili kurullarımızın Kayserimizin her alanında hizmet edeceğine inancım tamdır. Dünyanın neresi olursa olsun Pınarbaşılı hemşerilerimizden bizlere destek olmalarını istiyoruz bizlere dua etmelerini istiyoruz bizlere destek olan dualarını bizlerden eski esirgemeyen tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi