Sarız Belediyesi 2021 Mayıs ayı belediye meclisinde oy birliği ile aldığı kararla birlikte tarihi bir değişikliği hayata geçirdi. Belediyenin kurumsal #logosu mecliste alınan karar doğrultusunda günümüz tasarımına uygun halde yeniden düzenlendi.

Sarız Belediyesi mevcut logoyu yıllardır kullanmaktaydı. Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak tarafından yeniden kriterlere uygun olarak yaptırılan logo, Sarız Belediyesi 2021 Mayıs ayı meclisinde alınan karar doğrultusunda günümüz tasarımına uygun halde yeniden düzenlendi. Belediye Başkanı Baki Bayrak yaptığı açıklamada " Sarızımızı marka ilçe yapma yolunda ısrarlıyız, kararlıyız.

Bu noktada kurumsal kimliğin olmazsa olmazı olan belediyemizin kurumsal logosu da önem arz ediyordu. Meclisimizle birlikte oy birliği ile yeni logomuzu onaylamış bulunuyoruz. Yeni logomuz, 8 Adet bulunan köşe noktalarının her bir ucu bir erdemi simgeler. Bunlar sırasıyla; Merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik ve rabbine şükretmektir.

İçerisinde bulunan kilim motifleri ilçemize has olan kilim dokumacılığının sembolize eder. İçerisinde bulunduğu dağ Binboğa Dağını sembolize etmektedir. İçerisinde bulunan Tarih, ilçemizin kuruluş yılını sembolize etmektedir. Meclis üyelerimize de en ince ayrıntısına kadar anlatılan yeni logo oy birliği ile kabul edildi.

Artık resmi ve resmi olmayan bütün yazışmalarda, flama, pankart, tabela, afiş gibi görsel unsurların yanında, yeni logoyu kullanılacağız İnşallah. Allah hayırlı etsin." dedi.

Editör: Haber Merkezi