İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla birlikte tüm Türkiye’de İYİ Partililer Kongre sürecine girdi. Kayseri İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman’ın da önderliğinde Kayseri’nin 16 ilçesinin de Kongre seçimleri tamamlanırken Kocasinan ilçe Başkanını seçmek için sayılı günler kaldı. Muharrem Sızırlıo, Muharrem Yiğen ve Mustafa Işık’ın aday olduğu Kocasinan İlçe seçimi 4 Aralık (pazar) günü gerçekleşecek. Parti içerisinde ses getiren aday Muharrem Sızırlıo Kayseri Yerel Haber’e konuştu.

İL BAŞKANIMIZ SAYIN ATAMAN’A GÖSTERMİŞ OLDUĞU MESAFEDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Seçim sürecinde demokrasinin önemini dile getiren Sızırlıo; “2023 seçimlerine daha hazır ve kesinleşmiş teşkilatla yola çıkmak adına genel merkezimiz kurultaya gitme kararı aldı. Biz kuruluş felsefemiz gereği de demokratik bir zeminde kurulmuş bir partiyiz. Herhangi bir şehirde bir İl başkanının İlçe Kongrelerine direkt müdahil olacağı ihtimali düşünmüyoruz. Keza Kayseri İl Başkanımız Sebati Ataman’da bu güne kadar ki seçim sürecinde göstermiş olduğu tutum bugün bizim söylemlerimizin teminatıdır. Bütün adaylara eşit mesafeli tutum sergiledi. Bu yüzden İl Başkanımız Sayın Ataman’ın göstermiş olduğu mesafeden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Üyelerin Delege seçimine yeterli katılım sağlamadığını dile getiren Sızırlıo; “2400’e yakın üyemizin Kocasinan delege seçiminde yüzde %34’ü gibi bir katılım oldu yani 800’e yakın kişi delege seçimine katılım sağladı. Bu tabi bizim bütün partililer olarak sorgulamamız gereken bir husus” dedi. Sızırlıo sözlerine şu ifadelerle devam etti;

“Delege seçimlerinde maalesef teknik sorunlardan da kaynaklı problemler oluştu. Bir İYİ Partili olarak ben şurada üzüldüm delege seçimleri demokrat seçimin temel taşıdır. Üyelerin tayin ettiği delegeler ilçe kongrelerinde başkan adaylarını belirleyecek olan kişilerdir bu sebeple delege seçimlerine katılımın çok olması lazım ne kadar çok üye katılım sağlarsa o kadar çok etkin bir kongre süreci yaşarız. Bizim bugün 2400’e yakın üyemizin Kocasinan delege seçiminde %34’e katılım oldu yani 800’e yakın bir delege seçimine katılım sağladı. Bu tabi bizim bütün partililer olarak sorgulamamız gereken bir husustur. Biz üyelerimize neden katılım sağlatamadık bunu düşünmemiz gerek. Tabi bunun yanı sıra ilçe binamızda yaşanan asansör probleminden dolayı yaşlı üyelerimiz dışarıda beklemek durumunda kaldı bu konuyla ilgili çok üzüntü duyduk. Biz kongrede delege seçimlerinde böyle bir hadisenin elimizde olmayan sebeplerden yaşanmasından ötürü o üyelerimizden özür dileriz. Bizim şu anda 400 delege, 33’de tabii üyemizle birlikte kongrede bu 433 kişinin takdiriyle yeni ilçe başkanı belirlenecek. Şu anda onların iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Bunu bildiğimiz için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, niyetimizi ve tutumumuzu tüm adaylar olarak onlara anlatmakla yükümlüyüz. Delegeler kimi takdir ederse sonraki süreçte seçilen başkan için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

GEREKTİĞİ ZAMAN BİZİ ELEŞTİREBİLECEKLERİ TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Kocasinan İYİ Parti İlçe başkanı olursa yapacaklarından bahseden aday Muharrem Sızırlıo; “Sadece merkez İlçe teşkilatında yetki sahibi olarak yapabileceğiniz şeyler kısıtlıdır bir bu yola çıkarken, hem Kocasinan’ın hem Kayserinin bütün ilçelerini seçimlerde İYİ Parti bayrağını zirveye taşımak için geliyoruz. Gerçekleşecek yerel seçimlerde de 16 ilçe ve merkez Belediyemiz ile birlikte bütün Belediyeleri almak istiyoruz. Kocasinan İlçe Başkanı olursak delegelerimiz bize bu hakkı tanırsa eğer İYİ Parti üye sayısını maksimum seviyeye ulaştırmak olacaktır. Daha sonra sadece yönetim listesine değil bütün üyelerimize hitap edebileceğimiz bir toplantı düzenleyeceğiz, onlardan fikir alabildiğimiz, gerektiği zaman bizi eleştirebilecekleri toplantılar gerçekleştireceğiz. Çünkü biz demokratik davranmak istiyorsak sadece seçime girdiğimiz yönetimin değil, tüm partililerin söz hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantıları gerçekleştirdikten sonra oluşturduğumuz komisyonla birlikte Kayseri’de üzüntüyle takip ediyoruz çok ciddi bir uyuşturucu mücadelemiz var bununla ilgili özel bir komisyon kuruyoruz. Bu komisyon gerekirse ev ev dolaşarak uyuşturucu ile mücadele metnini yardıma ihtiyacı olanlara nasıl yardım edebileceğimizi gençlere uyuşturucudan uzak kalmanın yollarını göstermek istiyoruz. Bu bizim izin özel bir konu çünkü bu ne yazık ki A veya B Partisinin değil bu toplumun en büyük problemidir. Kayserinin yararına ne olacaksa İYİ Parti kimliğimizle onu yapacağız. Gerekirse Belediye ile STK’lar ve Emniyetle görüşmeler sağlayarak biz Kocasinan’da İYİ Parti olarak ne yapabiliriz seklinde istişarelerde bulunarak çalışacağız.

BEN MAKBUL OLANIN ADAY GÖSTERİLMESİNDEN YANAYIM

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı adayı olan Muharrem Sızırlıo; “Bana sorumluluk almam yönünde tavsiyeler meydana gelince ben de bu teveccühü görüp mutlu oldum ve adaylığımı açıkladım” dedi. Sızırlıo;

“Açıkçası ben makbul olanın aday gösterilmesinden yanayım şu anda Kocasinan’da ki üyelerimizin belirli bir kısmının beni aday gösterdiler ve bana sorumluluk almam yönünde tavsiyeler verdiler. Ben de bu teveccühü görüp mutlu oldum ve adaylığımı açıkladım. Kuruluş günlerimizden bu yana 5 yıl boyunca mesai yaptığımız arkadaşlarımıza güzel bir izlenim bırakmışız. Bu da partiliden ziyade insani olarak büyük bir kazançtır. Pazar günü çıkacak sonuç 3 ihtimale de açık seçimler gelir geçer çok adaylı bir yarışta elbette bir kazanan olacak ama İYİ Parti’nin seçimlerinde kazanan teşkilattır, kaybeden olmayacaktır. Delegelere, üyelere teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Haber - Şeyda Cücer

Editör: Haber Merkezi