CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Adıyaman'da bir ay önce şehit olan ve Develi İlçesi'nde toprağa verilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın mezarının bakımsızlığına tepki gösterdi. Bu konuda valiliğe başvurarak çalışma yapılmasını isteyen Ayan, "Şehit mezarını bu halde bırakanları kınıyorum, ayıplıyorum" dedi.

Sabah beraberinde parti il yöneticileri ile birlikte Kayseri Valiliği'ne giden CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, üzerinde 'Şehidiniz Müsellim Ünal'ın kabristanı' yazan pankartı polisin almak istemesine tepki gösterdi. Polisin, "bakacağız" demesi üzerine Ayan, "Neye bakacaksınız? İl başkanıyım ben, pankartı göstereceğim, alamazsınız. Bu Mehmetçiğin yattığı, askerimizin yattığı yer burası, kimseye küfür yok, buyurun. Şehidimize de mi sahip çıkmayalım? Zıvanadan çıkartmayın, zaten çok doluyuz, yapmayın. Vali beyin haberi var" dedi.



Ayan yaptığı basın açıklamasının ardından Valilik binasına girdi. Vali Orhan Düzgün'ün izinde olması nedeniyle Vali Vekili Mehmet Emin Avcı ile görüşen Ayan, durumu ilettiğini ve çözüm bulunmasını istediğini söyledi. Ayan, Türkiye'de milli ve manevi değerlere karşı bir algı operasyonu yapıldığını ileri sürerek, "Türkiye'de algı operasyonu var. Milli manevi duygulardan uzaklaştırılan, şehidimizin, askerimizin, polisimizin ölümünün kanıksandığı bir ortama gidiyoruz. 22 yaşında yavrumuz vatanı, milleti için şehit olmuş. Aradan 1 ay geçmiş ne proje var ne de ilgili belediyenin bir çalışması" diye konuştu.


Görüşmesi sırasında Vali vekilinin Jandarma Komutanı'nı aradığını ve durumu ilettiğini dile getiren Ayan, "Komutanımız, belediye başkanı ile görüşecek. Belediyeler bu işleri yürütüyor. Belediye başkanı inşallah, kısa sürede şehidimize içimizin rahatlayacağı, ona yakışır mezarı yapmasını sağlayacaktır" dedi.

HABER:ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi