KAYSERİ, (DHA) - TALAS Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan park, kavşak ve refüjleri dekoratif taşlarla süslemeye başladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi ve modern Talas'ı estetik dokunuşlarla daha renkli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Talas'ı sadece imar ve yapılaşmayla ilgili görmediklerini belirten Başkan Palancıoğlu, "Talas tarihi dokusuyla beraber modern hayatın gerektirdiği diğer çalışmalarla cazibe merkezi oluyor" dedi. Talas'ın modern yollarla ve kısa zamanda hayata geçirilen raylı sistem gibi modern şehircilik hizmetlerini almasıyla farklı bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Talas'ı geleceğe taşıma adına hazırladığımız projeler ilerlerken diğer yandan şehrimizi daha estetik hale getirmek için de çalışıyoruz. Bu kapsamda Ege Bölgesinden özel olarak 4 TIR dolusu bazalt, dolamit ve granit taş getirttik. İlçemizdeki park, refüj ve 24 kavşağı Osmanlı motifleri ve çiçek figürleriyle süslüyoruz. Bu süsleme betonla sabitlenirken, çalışma tamamlandıktan sonra herhangi bir bakıma gerek kalmıyor. Çalışma bittikten sonra sadece cila ile parlaklık veriliyor" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, şimdiye kadar 16 kavşakta bu çalışmaların yapıldığına dikkat çekerken, geriye kalanlara da yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi