MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Mahallesi'nin doğal ve tarihi mekanlar ile adeta şehrin simgesi olduğunu ancak belediyenin yeni yatırımları ile adeta yenilendiğini söyledi.

Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri temel atma törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile Havva Talay Çalış, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve semt halkı katıldı.

İlçe sınırları içerisinde 24 adet sosyal ve spor tesisi ile kültür merkezini hizmete açtıklarını, ilçeyi bir uçtan diğer bir uca bu tür sosyal tesisler ile donatacaklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Tavlusun Mahallesi'nde Kapalı Semt Pazaryeri ve Sosyal Tesisi büyük bir eksikliği giderecek. Kapalı semt pazaryerimiz çok amaçlı olup, semt pazarı dışında otopark, çocuk oyun alanı, basketbol alanı, kurban kesim yeri gibi hizmetleri de sunacak. Bodrum ve üst katında ise belediyemizin sosyal hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak birimler yer alacaktır. Dikiş-nakış, meslek edindirme kursları, liseye hazırlık gibi hizmetler bölge halkına verilecektir. İkinci bahar evi ile yaşlılarımızı da unutmadık ve nezih bir ortamda çaylarını içebilecekleri, gazete ve kitaplarını okuyabilecekleri bir ortam hazırladık. Belediye yatırımları ile halkın sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel yaşamları da yükselmiştir. Artık mahalle sakinleri asfalt, kaldırım değil, spor salonu, fitness salonu, sosyal tesis ve büyük ölçekli parklar talep etmektedir. Bu, gelişimin en güzel göstergesidir" dedi.


Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise Kayseri'nin çok büyüdüğünü ve geliştiğini, çalışmalarının örnek alındığını ve "Kayseri Modeli" kavramı ile hizmetin adresi olduklarını ifade ederek "Tavlusun Mahallesi son yıllardaki yatırım ve hizmetler ile kabuk değiştirmiş, modern binaları ve iş merkezleri ile cazibe merkezi haline gelmiştir. Tarihi yapıları ve mekânları ile doğal güzellikleri ile bütünleşen hizmetler ile bölge halkı Melikgazili olmanın farklılığını yaşamaktadır. Kayseri'de belediye çalışmalarında çıta çok yükselmiştir. Ülkemizdeki diğer belediyeler ile kıyaslanamayacak hizmet anlayışımız vardır. Bu tesisi kazandıran Melikgazi Belediyesi'ni kutluyorum" diye konuştu.

Tavlusun Kapalı Semt Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi inşasının temel atma törenine katılanlara belediye amblemli şapka ve dondurma ikram edildi. Temel atma töreni sonrası ise mahalle halkına ve katılımcılara ekmek arası döner ve ayran dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi