Vali Orhan Düzgün, Almanya’dan gelen iş adamlarından oluşan heyeti makamında kabul etti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Düzgün, Berlin, Hamburg, Viyana ve Münih’ten gelen heyetin, kenti ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya ile küklü bir geçmişe sahip olan ilişkilerin, gelen heyetle birlikte daha da artması arzusunda olduklarını ve Kayseri’nin 123 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Düzgün, şöyle konuştu: “Kayseri ‘de başta mobilya, tekstil, çelik, elektrikli ev aletleri olmak üzere birçok alanda üretim gerçekleşmektedir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nd,e mevcut Türk şirketleri diğer ülkelerle yeni ortaklıklara başladılar ve dünyaya açılım noktasında, bu ortaklıkların önemli bir fonksiyon ifa edeceğini düşünüyorum. Türkiye ile Almanya arasında, ticari ilişkiler çok önemli seviyelerde, Almanya ile yıllık ticaret hacmimiz 38 milyar dolar civarında ve Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı konumunda. Almanya dış ticareti açısından da, Türkiye ilk 7 ülke arasında yer alıyor. Bu ticari ilişkilerimiz sizlerle birlikte daha da artacaktır.”

Türkiye’nin son yıllarda ticaretin yanında, turizmde de ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Düzgün, Türkiye’nin en fazla turist kabul eden dünyanın 6’ncı ülkesi olduğunu ve gelen turistlerin önemli kısmını Alman turistlerin oluşturduğunu belirtti.

Heyette bulunan iş adamları ve şirket yöneticilerinin kayseri’yi önemsediğini söyleyen Heyet Başkanı Ulrich Zeutschel ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin, Kayseri’yle yapılacak yeni ortaklıklar ile daha da güçleneceğine inandığını anlattı. Vali Düzgün, kendisine Almanya’nın önemli lezzetlerinden biri olan bademli çikolata hediye eden Heyet Başkanı Zeutschel’e, Kültepe’den çıkarılan ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen tarihi eserin replikasını hediye etti.



Editör: Haber Merkezi