MHP İl Başkanı Mete Eke, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mete Eke: "12 Yıldan beri AKP zihniyetinin kurcalamadığı, zarar vermediği devlet yapısı kalmamıştır. Bunlar içerisinde en büyük zararı gören, geleceğimizin teminatı adı Milli ama kendisi bu zihniyetin oyuncağı haline gelen yandaş sendika’nın emir komutasında dizayn edilen adeta yap-boz tahtası gibi işleyen bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız."dedi.

Eğitim sistemini eleştiren Başkan Eke ifadesini şu şekilde sürdürdü, "Kimin verdiği belli olmayan puanlama sistemi ile on binlerce okul müdürünü yerinden eden zihniyet, deneme yanılma metodu ile TEOG sistemiyle velileri ve öğrencileri perişan etmiş, iradesi dışında birçok öğrenci başka okullara kayda zorlanmıştır. Öğrendiğimiz kadarıyla ilk bir hafta yoklama almamak suretiyle bu yaptıkları hataları bertaraf etme cihetine gitmek istemektedirler. Böyle olsa bile çocuklarımızın geleceğini etkileyecek böyle vahamet arz eden tablo, değil bir hafta bir ay bile yoklama almasalar yine de bu sıkıntıları gideremezler."

Başkan Mete Eke, tek temennilerinin devletimizin her kademesindeki bürokratından askerine, doktorundan mühendisine, memurundan işçisine kadar emek sarf eden, onları kendi çocukları gibi yetiştiren öğretmenlerimizin çirkin ve kötü siyasi emelleri uğruna alet ederek,onları hayat pahalılığına, enflasyona, namerde muhtaç ettirmemeli gerektiğini vurguladı. 

Mete Eke," Olumsuzluklar karşısında ülkemizin doğu ve güneydoğusunda okulların yakıldığını, güpe gündüz ateşe verildiğini, eğitim öğretimin yapılmaması için terör örgütünün elinden gelen gücü sarf ettiğini görmekte ve şahit olmaktayız. 

Temennimiz odur ki!

2014-2015 Öğretim yılının huzurlu bir eğitim yılı olmasıdır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen açılışı yapılan öğretim yılının hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.
Editör: Haber Merkezi