Afrikalı yatırımcılar Anadolu aslanlarına Geliyor…

Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu olarak, Kayseri Şehri, Loijstilk Merkez, E-Ticare İle Serbest Bölgesi hakkında detaylı bilgi aktardıklarını belirten Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi olarak işbirliği içerisinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, çünkü Kayseri’nin deniz ulaşımına uzak olmasına karşın hammadde kaynaklarına yakınlığı ile avantajlı bir konumda olduğunu kaydetti.

Kayseri Serbest Bölgesi’nin coğrafi yapı ile İpek yolu üzerinde olması gibi birçok avantajı olduğunu, özellikle birçok hammaddenin merkezinde olmasının cazibeyi artırdığını ifade eden Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Kayseri, Anadolu’nun merkezinde adeta bir bölge şehridir. Sağlık merkezleri, alışveriş merkezleri, esnaf siteleri ve büyük ölçekli üretim merkezleri ile Anadolu’nun adeta altın şehridir. Tarihten gelen bu süreç bugün yine ağırlığını hissettirmektedir. Anadolu’nun ortasında KAYSER ile yani Kayseri Serbest Bölgesi ile dünya ülkelerine ihracat gerçekleştirerek ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz. Güney Afrika cumhuriyeti yatırımcıları ile KAYSER olarak işbirliği içerisinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu ziyaret olumlu sonuçlar doğurmuştur.”dedi

Editör: Haber Merkezi