Kayseri’de Elmacıoğlu ailesi hayırseverliği ve Melikgazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla Kemal – Hülya Elmacıoğlu Camii’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine; AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Elmacıoğlu ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Elmacıoğlu Camii’ni ‘butik camii’ olarak nitelendiren Milletvekili Çopuroğlu, “Butik camiiler, mahallenin buluşma noktasıdır. Yapılan camimiz toplamda 300 metrekare alandan oluşuyor ve 384 kişiyi ağırlayabiliyor. Belediye başkanımız üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi, bundan sonraki süreçte camimiz cemaate emanettir” dedi ve yeni dönemin ilk açılış siftahını yaptıklarını ifade etti.

Özel, İmamoğlu ve Yavaş Kayseri’ye Gelecek Özel, İmamoğlu ve Yavaş Kayseri’ye Gelecek


Elmacıoğlu ailesiyle birlikte ikinci camii açılışını gerçekleştirdiklerini, Gesi civarında vatandaşlardan sık sık camii talebi aldıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Yaptığımız camileri küçük camiler olarak tanımlıyoruz. Bakımı ve tadilat masrafları büyük camilere nazaran daha düşüktür. Bunun gibi birçok cami ve Kur’an kurslarımızın açılışlarını gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. İlçemizde bloklar yükseldikçe tesis ihtiyacı da artmakta, büyükşehir belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizle birlikte bu ihtiyaçları karşılamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cenab-ı Allah, birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Çevresiyle, peyzajıyla harika bir cami oldu, hayırseverimize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz, ailelerimiz açılan bu sosyal tesislere geldiğinde sanal ortamdan bir nebze de olsa uzaklaşacaktır” diye konuştu.
Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Gani Elmacıoğlu ise “Camimizin cemaati bol, semtimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ