Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Beşiktaş Antalya maçında Beşiktaş taraftarlarının ‘Hükümet İstifa’ tezahüratlarına ilk tepki Kayserispor yönetiminden gelmişti. Kayserispor’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama; “Kayserispor'un ve Kayserispor camiasinin devletin ve milletin sonuna kadar yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, tribünlere hâkim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde açıklandı. Özellikle Fenerbahçe camiasından gelen eleştirilerden sonra 4 Mart Cumartesi günü Kadir Has Stadyumunda gerçekleşecek olan Kayseri Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyuran Kayserispor’a, Ümit Özdağ meydan okudu.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı sert açıklamada önce kayseri valisi Gökmen Çiçek’e seslendi. Özdağ “Kayseri Valisine sesleniyorum. Hükümeti desteklemek veya muhalefet etmek demokratik haktır. Bugün Fenerbahçe seyircisini maça sokmazsanız yarın muhalefete oy verecek seçmenin sandığa gitmesini yasaklarsınız. Antidemokratik uygulamanızı protesto ediyorum.

Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Ben Beşiktaş taraftarıyım. (Galatasaray ve Trabzonspor’un sevgili taraftarlarının haklı demokratik tepkisini de bekliyorum) Ben Türk futbolunu seviyorum. Ve ben bu maça gideceğim. Ben geleyim siz almayın” dedi.

Haber; Esra Şeyda Cücer